♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under juni 2010

Av Debora Persson - 13 juni 2010 17:27

Lustigt att min första inlägg blir så här sent idag. Men hade inget vettigt att skriva innan och sen har vi varit iväg så har precis kommit hem igen.

Idag skulle vi på kalas hos Maximilians kusin Ebba som fyllde 7 år. På vägen dit stannade vi inom eko och handlade presenter och sen körde vi inom mamma. Skulle slå in presenterna, lämnade en av studentpresenterna till Kalleponken som vi glömde i torsdags och så lämnade vi mormors kamera. Gav ju min gamla digitalkamera till mormor eftersom hennes var en sådan från 1300-talet, så nu hade hon samalt på sig lite bilder som jag hjälpt henne att framkalla. Hon fick ju då 100 gratis bilder. Bara betalade fär frakten på 29..

Sen har vi iallafall avrit på kalaset. Bjöds på tårta och kaka och var trevligt.

Nu är vi iallafall hemma. Trötta och sega.

Maximilian ligger och halvsover hos sin pappa som förvånantsvärt inte glor på fotboll utan glor på en film samtidigt som han läser tidningen.

Resten av kvällen kommer bli lugn.

Mannen börjar jobba i Malmö igen i morgon så blir väl läggdags rätt så tidigt idag med. Så det är ju inte förrän imorgon jag får känna på att vara mammaledig igen på riktigt fast jag varit hemma nu i 2 veckor.

  - nej han köpte den inte, fast det hade varit roligt..   

Av Debora Persson - 12 juni 2010 18:54

Maximilian och hans vänner.


 


De passar fint ihop..


 


Någon passar inte in..?


 

Av Debora Persson - 12 juni 2010 13:33

Idag blev vi väckta av en liten son som låg mellan oss och slog oss med sin napp i huvudet.

Var bara till att stiga upp.

Har tillbringat dagen med att försöka sätta ihop en fotobok. Är i stort sett klar snart. Jäkla tid det tar, men rätt roligt för det var så mycket man kunde göra där, bakgrunder mm.

Har sedan ägnat tid åt blocket.se eftersom Maximilian ska ha en ny sittvagn. Vill inte slita mer på den vi har nu, den är bättre som liggvagn.

Men upptäckte sen att babyland har massor utav bra vagnar som dessutom onte kostar mycket mer än en begagnad på blocket. Då väljer vi hellre en splirrans ny vagn.. Så den här funderar vi på..

 

Skulle åkt hem till mamma idag egentligen, men struntar nog i det. Hade velat gå en sväng på Sweden Rock, men är det halvdaskigt väder och kan börja regna när som så känns det inte så roligt.

Mannen ska glo på fotboll ikväll, och då kan han lika gärna glo hemma för då kan jag roa mig själv lättare här än hos någon annan.

Måste vika in massa tvätt och plocka i ordning för det har vi inte gjort ännu. Har massor av tvätt att vika in i garderoberna. Inget jag ser fram emot direkt...


Lite av det Maximilian shoppade under semestern..

         



Av Debora Persson - 11 juni 2010 22:09

Ikväll har vi inte gjort något vettigt för världen. Vi är hur sega som helst och orkar inte göra någonting. Måste vara någon omställning från resan. Vi har inte ens haft någon som helst matlust. Vi åt vid 12tiden idag och sen har vi inte ätit något mer..

Var och handlade innan, fyllde upp kylskåpet och frysen igen. Nya blöjor och annat nödvändigt.

Mer nytta än så blev det inte.

Nu sover Maximilian, det har han gjort ett par timmar nu. Han har varit gnällig rätt mycket idag. Men så är det en tand på väg upp med. Vi har sett den :) Inte mycket som kommit men snart så.. Knappt att man får röra honom vid munnen. Han kniper igen så fort man kommer i närheten av hans lilla mun. Men när han skrattar så ser man:)

Hela kvällen har jag försökt att göra en fotobok. Tog hur lång tid som helst att ladda upp bilderna och när det väl var gjort så blev det inga bra bilder i boken. Så har hittat en annan sida att göra fotobok på men tar ju så lång tid att ladda upp bilderna där med så hinner nog inte mer än att ladda upp dom idag. Får fortsätta med resten i morgon antagligen.

Mannen sitter och glor på fotbollsVM nu. Deras jäkla tutor har tjutit hela dagen på tvn. Låter som ett gäng getingar som surrar i skallen på mig. Otroligt störande. Har tjatat på mannen att vi ska glo på film istället för jag blir dum i huvudet av alla getingar.

Får hoppas han med blir det snart så kanske man kan slippa fotbollen helt och hållet här hemma :D ( inte för att jag tror att den finns någon chans till det..)


Som tur är så är snart denna dagen över. I morgon funderar vi på att dra bort till Sweden Rock en sväng. Är det kasst väder så stannar vi hemma. Vet inte vad jag hoppas på egentligen.

Nehej, om man skulle klura ut vilken film vi ska glo på för nu är det övertid på fotbollen så den är snart slut:)

Av Debora Persson - 11 juni 2010 15:20

Idag känns som en riktig bakisdag. Känns som om det är söndag idag fast det bara är fredag. Vi är sega och orkar inte göra mycket.

Mina pojkar sover just nu och jag ska strax hoppa in i duschen så vi kan få ordning på denna dagen någon gång.

Har ju inte varit hemma  på mer än en vecka så vi ska åka och fylla upp kylskåpet om en stund med.


Har iallafall uppdaterat med allt från resan. Och det hittar ni antingen HÄR, eller bland kategorierna till vänster.


 

Av Debora Persson - 11 juni 2010 14:31


Vi köpte en tröja till Khaled i Turkiet.

Tänkte på honom direkt när vi såg den... :)


 

Av Debora Persson - 11 juni 2010 13:36

Igår var det som sagt Kalleponkens student. Jag kan inte fatta det. Lilla Alexander går fortfarande i sjuan för mig.. Och så helt plötsligt står han där med studentmössan på sne.

Lycklig och glad!

Stilig var han med! Inte ofta man får se honom i kostym...

Tråkigt med vädret bara. Lillasyster K hade oxå trist väder förra året. Därför skulle man tagit studenten mitt år. Vi hade strålande solsken och inte en enda droppe regn eller moln. Perfekt väder för en student. Men alla har inte turen. Kalleponken och hans gäng ställde till och med in att åka torgavarv pga vädret. Inte alls roligt för deras del.. :(

Efteråt blev det buffé hemma hos mamma. Och sedan blev det jordgubbstårta.

När Kalleponken öppnade paketet från oss så såg man att han blev vädigt glad! Dock så var klockan lite för stor så han får åka in och fixa den innan han kan använda den.



Kalleponken och Sofie

  Pappa och Kalleponken  


Så stilig!

   

Maximilian fick äntligen träffa sin morfar igen!

 


  Sonja, Maximilian, farfar och morfar


Ludde med sin morfar

   


Tårtan!

   


Min mamma kokar kaffe efter kokboken. Det märks att hon inte är kaffedrickare. Och annars är det bara snabbkaffe som gäller hemma om de inte har gäster... gulletant:)

 


Man skulle kunna tro att Kalleponken druckit för mycket. Han skulle bara visa mamma hur "öldrickarhjälmen" fungerade

   

Maximilian och mosterK

   

Fick en fin bild på Maximilian, Sonja och min farfar!

 

Maximilian och morbror KalleP

 

Vår vackra student

 



         

Av Debora Persson - 11 juni 2010 10:28

Uppe 08.00 Gick ner och åt vår sista fruukost. Sen gick vi upp på rummet för att göra oss i ordning och packa våra väskor för hemresan.

Vi skulle checka ut senast klockan 12 och vår buss till flygplatsen skulle inte komma förrän 18.00

Så vi skulle ha massor av tid att ta död på.

Efter att vi hade packat klart så gick vi ner och checkade ut vid 11 tiden. Tog en taxi till stan för att handla upp våra pengar och låta tiden gå.

Tiden gick sakta och vi höll på att dö i värmen!


Vid 15.00 var vi på hotellet igen. Satte oss i lobbyn och vilade. Dör var det svalt och skönt. Maximilian somnade och sov i stort sett hela tiden tills bussen kom.

Han sov sen hela bussresan på dryga tre timmar med. Vaknade bara ett fåtal gånger.

Väl på flygplatsen gick vi igenom en säkerhtskontroll. Där blev vi stoppade efter de sett något i ena handbagaget som verkade misstänkt. Snubben rotade igenom väskan och hittade ingenting. Rotade igen. Han hittade Maximilians välling i enportionsförpackningar och frågade vad sjutton det var. Men tydligen var det inte det han letade efter så fick röntka väskan igen och hålla på. Tillslut hittade de ingenting och vi kunde gå vidare. Men herrgud vad nervös man blir trots att man vet att man inte har något olagligt på sig. Dricka fick man ha på sig fram till sista säkerhetskontrollen vid gaten.

Sen blev det passkontroll och vi lämnade in väskorna. Vagnen tog de inte så den fick vi behålla.

Sen blev det passkontroll igen. Och sen var vi inne på flygplatsen.

Vårt flyg skulle vara en halvtimme försenat så blev lite längre väntan.


När vi sen skulle in på vår gate var det säkerhetskontroll igen. La våra saker i korgarna. Förra gången röntkade de vagnen så då behövde vi inte tömma den på småsaker som låg under den.

Så jag gick igenom med vagnen, vi glömde tömma sakerna under den. Så när han började rota där under ( överst låg plstpåsen som vagnen skulle ligga i så sakerna under syntes ju inte) hittade han massa skumma saker. En halvtom colaflaksa som han räckte fram till mig och sa " BIG PROBLEM!" sen låg Maximilians kudde där som han inte litade på, påsen med myggnät i och lite annat som vi fick röntka.

Sen hittade han pumpen till däcken på vagnen. Tittade på den. Vände och vred. Sen glodde han på mig surt. Jag var tvungen att visa honom att det var en helt vanlig cykelpump och inte en bomb.

Jösses. Tillslut kom vi där igenom iallafall.


Flygresan gick bra. Maximilian sov hela resan och märkte inte när vi lyfte eller landade. Han vaknade inte ens när vi skulle asa upp honom på trånga flygtoaletten och byta blöja på honom!

Han sov hela vägen hem till Kristianstad och vaknade inte förrän 09.00 dagen efter.



         


Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards