♥Så Älskade Från Första Stund♥

Direktlänk till inlägg 22 september 2011

Barnmorskan V.24 -Hjärtljud och blodtömning.

Av Debora Persson - 22 september 2011 16:15

Idag var det dags för ett besök hos barnmorskan igen. Är idag i vecka 24+0.

Som vanligt fick jag lämna ut mitt finger för ett stick där och ställa mig på vågen innan jag fick komma in till barnmorskan.

Ett stick i fingret överlever jag men gillar det absolut inte. Hoppas varje gång på att få slippa det. I Malmö gjorde jag aldrig sånt. Här gör man det varje gång tydligen, det är väl bra det visserligen.


Väl inne hos barnmorskan blev det prat, fick nytt moderskapsintyg eftersom jag hade upptäckt att det stod fel adress på det första jag fick så skickade aldrig in det till Försäkringskassan.


Pratade om krypet i benen jag hade. Har ju inte köpt stödstrumpor än så det skulle jag göra efter besöket hos barnmorskan. Håller ju på att dö varje gång jag sätter mig ner för då kryper det direkt i benen.


Och järntabbletter är något jag måste börja äta nu.

Är rätt bra på att glömma det där med att äta nyttiga piller. Mitt järnvärde låg på 115 tror jag och hamnar det under 100 så måste man få blod. AAAH!

FÅ BLOD!

Aldrig i livet att jag lägger mig med nålar och sladdar för att få blod! NEVER! Herregud, jag höll på att dö när jag hörde det! Jag ska börja äta järntabbletter varje dag nu. Aldrig mer glömma ta dom.


Efter det mätte vi magen på mig och lyssnade på bebisens hjärtljud som låg på 148 tror jag hon sa. Iallafall så lät det hur fint som helst och inga konstigheter! :)


Det sista hon gjorde innan vi skulle gå därifrån var att ta fram en lapp och började prata om att jag redan vid min första graviditet hade lämnat blod för att kolla blodgrupp och eftersom blodgruppen inte ändras så skulle jag slippa det, men däremot skulle jag kolla immunisering mot bebisen eller något. Det gick rätt snabbt så hann inte fatta riktigt vad hon egentligen snackade om.

Herregud, är det i armen!? undrade jag. Det skulle jag inte klara av. Jag skulle svimma och förmodligen dö isåfall!

Då sa hon att jag inte behövde göra det idag, men isåfall i de närmsta dagarna. Det skulle göras borta på provtagningen så det gjordes inte ens hos barnmorskan.

Jag ville inte, men mannen tyckte jag skulle göra det så jag hade det gjort. Hm.. jo jo han slipper ju det i vilket fall.

Inte han som skulle dö. Gick och handlade stödstrumpor för att dra ut på tiden.

Mitt hjärta gick 100 gånger så fort än vanligt och jag räknade ner tiden tills jag skulle dö.

Gick sen till provtagningen. Krävde att jag skulle få ligga ner när de skulle tömma mig för annars skulle jag förmodligen dö. Kom till ett rum där det satt ett gäng pensionärer som satt i varsin stol och blev tämda på blod.

Där höll jag på att dö igen.

De fällde ner min stol så jag låg ner (sist jag gjorde detta och höll på att dö, eller svimma iallafall så fick jag ett eget rum. Det hade kännts bättre nu med)

Höll åter igen på att dö och fick ligga och glo på en WCskylt medans sköterskan babblade på och frågade hela tiden om det kändes bra, vilket det absolut inte gjorde.

Hon skulle tömma mig på blod och antagligen skulle jag dö!


Hon stack mig och jag slutade att andas. Tror hjärtat stannade på mig lite och att jag halvdog så sköterskan fick påminna mig att jag skulle fortsätta att andas. Och att andas lugnt.

Jo tjena!

Jag överlevde, fick sätta mig upp och dricka lite vatten.

Jag såg blodet hon hade stulit från mig och jag höll på att dö igen.

Därefter åkte vi till affären och köpte fika för jag hade varit så duktig, och så fick vi väl fira att jag fortfarande levde!



Slog till stort med ambulansstödstrumpor!

 

 
 
Lisa - mamma till Knut

Lisa - mamma till Knut

23 september 2011 05:08

Grattis till lillkillen som blir 2 år idag!! :D :D

http://mammatillknut.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Debora Persson - 5 maj 2014 13:16


Ni hittar mig istället här http://debbie.bloggplatsen.se/     ...

Av Debora Persson - 29 mars 2014 20:23

Idag sken verkligen solen! Vi har varit ute, eller åtminstone grabbarna. Jag höll mig inne och fixade med de som behövdes fixas här hemma. Övningskört har jag också gjort. Gick väl sådär idag. Höll på att krocka två gånger. Jag har verkligen noll k...

Av Debora Persson - 29 mars 2014 08:15


Nu kan jag äntligen titulera som som något så stort som FASTER! Jag är ju den enda i syskonskaran som inte haft syskonbarn. Men nu så äntligen har jag blivit faster till storebros lilla Ines. ♡♡ Hon kom igår på förmiddagen och lika ra...

Av Debora Persson - 28 mars 2014 20:19

Vilken helt fantastisk bra start vi fick på denna helgen! Ett datum att lägga på minnet med andra ord. Och på födelsedagslistan ♡♡ Vaknade upp i morse och med tankarna på helt andra saker! Vilka tvärvändningar! Likaså vädret, i...

Av Debora Persson - 27 mars 2014 10:09

En regnig och grå dag idag. Jag som hörde det fina vårvädret skulle komma idag? Förhoppningsvis kommer det nu till helgen så vi kan tillbringa mycket tid utomhus med grabbarna. Några ärenden inom stan om en stund. Jag ska hämta ut ett nässpray ...

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skapa flashcards