♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under september 2011

Av Debora Persson - 24 september 2011 17:03

Fredagen den 23 september var det en stor dag för vår lille herre som blivit 2 år gammal! Tyvärr hann vi inte väcka honom i sängen eftersom när jag skulle väcka mannen så var Maximilian redan vaken... Men presenter blev det såklart iallafall!

  Nyvaken liten älskling som undrar vad tusan det är som händer egentligen...   Paket! Kunde nog inte räkna hur många gånger han sa "woooooww!" när han öppnade paket...   "WOW"     Eftersom han, såklart valde att öppna det största paketet först som blev hans favorit direkt. Innehållet var nämligen en tågbana med Musses Klubbhus och efter att ha öppnat det paketet fick vi tvinga honom öppna resten av paketen för dom var han inte längre lika intresserad av då ;)

Det sista paketet struntade han dessutom helt och hållet i och väntade med att öppna det tills han hade lekt med sin tågbana!


        Sista paketet innehöll tröjor och var ju inte lika roliga som tågabanan såklart så efter att ha öppnat det paketet återgick han till tågbanan och fortsatte att leka.

Tyvärr blev det inte mycket födelsedagsmys för min del eftersom jag skulle iväg och jobba men pojkarna hemma fortsatte med födelsedagsmyset en bra stund till innan de åkte in till stan för lite shopping.

Av Debora Persson - 23 september 2011 07:39

Igårkväll hade vi en 1-åring här hemma och idag kommer han vakna upp som en 2 åring! Min lilla lilla älskling har hunnit bli 2 år redan!

Hur kan tiden gå så fort egentligen?! Nu är han stor vår älsklade Maximilian! Stora pojken som vi snart ska gå in och sjunga för. Paketen som han har sett i klädkammaren i flera veckor och som han har velat öppna ska han äntligen få göra!

10:45 exakt är han en tvättäkta tvååring!

Dagen till ära ska jag jobba, men som tur är så är det inte mer än 5 timmar som jag jobbar och därför  kommer mina älsklingar att hämta mig efter jobbet så det blir mys på stan en stund innan vi åker hem och fortsätter fira världens finaste födelsedagsbarn! Vad killarna ska göra fram tills dess är väl att checka in födelsedagspresenterna och så vet jag att det blir en runda på stan här hemma med för deras del :)


( Ni som har Sydöstran hemma har såklart sett Maximiliani tidningen idag!   )

 

Av Debora Persson - 22 september 2011 16:15

Idag var det dags för ett besök hos barnmorskan igen. Är idag i vecka 24+0.

Som vanligt fick jag lämna ut mitt finger för ett stick där och ställa mig på vågen innan jag fick komma in till barnmorskan.

Ett stick i fingret överlever jag men gillar det absolut inte. Hoppas varje gång på att få slippa det. I Malmö gjorde jag aldrig sånt. Här gör man det varje gång tydligen, det är väl bra det visserligen.


Väl inne hos barnmorskan blev det prat, fick nytt moderskapsintyg eftersom jag hade upptäckt att det stod fel adress på det första jag fick så skickade aldrig in det till Försäkringskassan.


Pratade om krypet i benen jag hade. Har ju inte köpt stödstrumpor än så det skulle jag göra efter besöket hos barnmorskan. Håller ju på att dö varje gång jag sätter mig ner för då kryper det direkt i benen.


Och järntabbletter är något jag måste börja äta nu.

Är rätt bra på att glömma det där med att äta nyttiga piller. Mitt järnvärde låg på 115 tror jag och hamnar det under 100 så måste man få blod. AAAH!

FÅ BLOD!

Aldrig i livet att jag lägger mig med nålar och sladdar för att få blod! NEVER! Herregud, jag höll på att dö när jag hörde det! Jag ska börja äta järntabbletter varje dag nu. Aldrig mer glömma ta dom.


Efter det mätte vi magen på mig och lyssnade på bebisens hjärtljud som låg på 148 tror jag hon sa. Iallafall så lät det hur fint som helst och inga konstigheter! :)


Det sista hon gjorde innan vi skulle gå därifrån var att ta fram en lapp och började prata om att jag redan vid min första graviditet hade lämnat blod för att kolla blodgrupp och eftersom blodgruppen inte ändras så skulle jag slippa det, men däremot skulle jag kolla immunisering mot bebisen eller något. Det gick rätt snabbt så hann inte fatta riktigt vad hon egentligen snackade om.

Herregud, är det i armen!? undrade jag. Det skulle jag inte klara av. Jag skulle svimma och förmodligen dö isåfall!

Då sa hon att jag inte behövde göra det idag, men isåfall i de närmsta dagarna. Det skulle göras borta på provtagningen så det gjordes inte ens hos barnmorskan.

Jag ville inte, men mannen tyckte jag skulle göra det så jag hade det gjort. Hm.. jo jo han slipper ju det i vilket fall.

Inte han som skulle dö. Gick och handlade stödstrumpor för att dra ut på tiden.

Mitt hjärta gick 100 gånger så fort än vanligt och jag räknade ner tiden tills jag skulle dö.

Gick sen till provtagningen. Krävde att jag skulle få ligga ner när de skulle tömma mig för annars skulle jag förmodligen dö. Kom till ett rum där det satt ett gäng pensionärer som satt i varsin stol och blev tämda på blod.

Där höll jag på att dö igen.

De fällde ner min stol så jag låg ner (sist jag gjorde detta och höll på att dö, eller svimma iallafall så fick jag ett eget rum. Det hade kännts bättre nu med)

Höll åter igen på att dö och fick ligga och glo på en WCskylt medans sköterskan babblade på och frågade hela tiden om det kändes bra, vilket det absolut inte gjorde.

Hon skulle tömma mig på blod och antagligen skulle jag dö!


Hon stack mig och jag slutade att andas. Tror hjärtat stannade på mig lite och att jag halvdog så sköterskan fick påminna mig att jag skulle fortsätta att andas. Och att andas lugnt.

Jo tjena!

Jag överlevde, fick sätta mig upp och dricka lite vatten.

Jag såg blodet hon hade stulit från mig och jag höll på att dö igen.

Därefter åkte vi till affären och köpte fika för jag hade varit så duktig, och så fick vi väl fira att jag fortfarande levde!



Slog till stort med ambulansstödstrumpor!

 

Av Debora Persson - 22 september 2011 15:24

Idag tog Maximilian med sig glass till dagis som han bjöd på eftersom han fyller år i morgon, men är ledig då så han bjöd på glassen idag istället.

I present på dagis fick han ett undelägg som han kan ha under sin tallrik. Och såklart med Nalle Puh och Nasse på. Han går ju på Nalle Puh´s avdelning.

        När han kom hem från dagis hade han fått paket på posten från libero. Tre ägg med "ris" i som han har spelat på nu sen han kom hem ungefär.  :)

Av Debora Persson - 22 september 2011 14:57

Igår hämtade min mamma Maximilian på dagis eftersom både jag och mannen jobbade till sent. Jag skulle egentligen sova hos lillasyster, men som tur var så kunde jag byta bort mina sista timmar så jag kunde komma hem med tåget istället.

Maximilian blev iallafall hämtad av mamma på dagis och det gick jättebra. Har inte pratat så mycket med mamma än, men de åkte väl upp till gården för att mata alla djuren och titta på dom antar jag. Lillasyster kom till mamma med så han lekte nog både med henne och Algot.

 

Av Debora Persson - 21 september 2011 13:30

 


   

1. Rescuekit. Sponsor: Tampongshoppen. Värde 98 kr
2. Body Lotion Fresh Crush. Sponsor: Stockholmsgruppen. Värde 169 kr
3. Face Moisturizer. Sponsor: Stockholmsgruppen. Värde 149 kr
4. All in One bag. Sponsor: Willvin. Värde 595 kr
5. Fm sändare till Iphone. Sponsor: Importgrossisten. Värde 98 kr
6. Presentkort 100 kr. Sponsor: Fiaz. Värde 100 kr
7. Geisha Puffy Top. Sponsor: Me&I. Värde 180 kr
8. Värmeljus 6pack. Sponsor: Goddesign.Värde 35 kr
9. Valfritt kalaspaket (tallrikar, muggar och servetter). Sponsor: Barnkalaset. Värde 99 kr
10. Valfri Sparkbyxa. Sponsor: KramBarnkläder. Värde 255 kr
11. 15 mintes face mask. Sponsor: Stockholmsgruppen. Värde 129 kr
12. Kläm och kännleksak. Sponsor: EkoLeko. Värde 199 kr
13. Tvål. Grönt Te. Sponsor: Goddesign. Värde 35 kr
14. Svart Te. Sommardröm. Sponsor: Tefrossa. Värde 33 kr
15. Vårtvål. Sponsor: Gunry. Värde 20 kr
16. Valfri Silverängel. Sponsor: Silverbiten. Värde 395 kr
17. 3-pack blöjpåsar. Sponsor: Importgrossisten. Värde 28 kr
18. Din bästa kokbok på nätet, gratis uppgradering "Complete" tillgång till hela portalen samt två digitala kokböcker för nerladdning. Sponsor: GodareMat  Värde: 180 kr
19. Tingeling Linne. Sponsor: Kalaspinglan. Värde 99 kr
20. Face Cleanser. Sponsor: Stockholmsgruppen. Värde 139 kr
21. Haklapp. Sponsor: Miamakaron. Värde 65 kr
22. BodySplash. Sponsor: Stockholmsgruppen. Värde 159 kr
Total Summa: 3259 kr
Vinnaren står för portot: 85 kr
Nu är jag med och tävlar om en finalgoodiebag hos Erika som har haft goodiebag tävling sen i våras. Nu är det alltså final och jag är med och tävlar om ett av 10 finalpaket som hon har.
Jag ahr valt goodiebag nummer 2 som jag vill vinna. I den bagen finns det mycket jag vill vinna och dessutom finns det självklara presenter där i med!
Willwinväskan skulle vara en absolut favorit, har ingen riktig skötväska så den hade verkligen suttit fint! För övrigt så finns det mycket i bagen som skulle suttit fint åt oss alla i familjen!
Av Debora Persson - 20 september 2011 07:26

God morgon! Jag och lilleman är uppe och vi ska strax väcka pappan.

Sen är det jobb och dagis som gäller. Mannen jobbar sent och jag jobbar till 18 så Maximilian blir hämtad av farmor och farfar på dagis idag. Får hoppas det går bra    

Nu väcker vi pappan och så blir det frukost innan vi ska bege oss av till dagens sysslor.


Igår var jag förresten på ett inskolningsmöte på dagis, som man gör ett par veckor efter sitt barn börjat där för att se hur det har gått hittills. Och för min prins del så går det verkligen jättebra. Det märktes att han inskolats tidigare och gått dagis tidigare. De andra barnen som inkolandes var bara ett år så det var första gången för dom.

Maximilian har inte haft några som helst problem med dessa nya människor, vilket är jättebra. Det märks att han trivs på dagis och han har många att leka med. Och som jag skrivit tidigare så känner vi att detta dagis är MYCKET bättre än det han var på i Kristianstad.

Så mötet gick såklart jättebra och inga  konstigheter där inte ;)




Av Debora Persson - 19 september 2011 20:12

Wordfeud.

Först gav jag fanken i allt vad det var alla snackade om. Jag skulle inte skaffa det iallafall.

Alla spelade det och jag hade ingen som helst aning om vad det var för något. Tillslut pratade verkligen alla om det. Både på tv, radio och överallt! Frågade tillslut mannen vad det var för något och han visade mig.

Och jag föll för frestelsen.

Det värsta var ju att mannen inte alls tyckte det var roligt så jag fick tvinga honom att spela med mig. Tänk vad tekniken gör mot oss människor nu för tiden..

Någon mer som är fast? :)

 

Maximilian somnade för över en timme sen och jag ska sätta mig och glo på Ensam mamma Söker och sen Hollywoodfruarna. Trycka i mig lite Polly och gräddnougat- yes, precis som förra gången när jag var gravid så är det gräddnougat som gäller.

Och så ska jag se om lillasyster vill spela lite Wordfeud med mig;)

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards