♥Så Älskade Från Första Stund♥

Direktlänk till inlägg 29 november 2011

På Förlossningen

Av Debora Persson - 29 november 2011 21:00

Idag var det studiebesök på förlossningen som gällde eftersom vi inte födde i blekinge förra gången så kändes det nödvändigt så man har en liten aning om vart man ska osv när det är dags att föda.

Innan vi kom till förlossningen lämnade vi Maximilian hos min pappa som fick agera barnvakt åt vår lille herre.

Vi, och fyra andra par var det som var på besöket. Vi började i ett konferensrum och fick titta på lite bildspel, fick veta lite om hur en förlossning ser ut ungefär, fick veta att man ska ringa på klocka på kväll/natt om man kommer vid den tiden då dörrarna är låsta osv.

En massa info med andra ord!

Efter en timme ungefär så blev det rundvisning först på BB-avdelningen. Vi fick titta in i rummen, matsalen, vårdrummen och allt det där. Dessa rummen på BB här var mycket mycket mindre än de vi hade i Malmö. Men å andra sidan så fick man dela rum med andra mammor. Det är väldigt sällan man behöver dela rum med andra mammor här i blekinge. Men i Malmö var det oxå enkelrum.

Där var det tv på rummet, fast den inte användes men det fanns om man ville. Här i blekinge delar alla på en tillsammans.

Dusch och toalett fanns i Malmö inne i rummen men här i blekinge delar alla och det finns inte toalett och dusch i rummen.

Det var jättebra att ha det i Malmö, och smidigt!

Sak samma.

Efter besöket på BB blev det en besök på förlossningen

Här var det oxå annorlunda än i Malmö, på både gott och ont.

Vi fick titta på rummen man hamnar i när man kommer till förlossningen, titta in i rummet med badkar och förlossningsrummen.

Även här fanns inga duschar eller toaletter på rummen utan alla delade. I Malmö hade vi dusch och toalett  mellan två förlossningsrum men med ingång från sitt eget rum och man delade då med EN annan om ens det.

Men förlossningsrummen var helt okej!

Vi fick veta vilka smärtlindringar som fanns, och även om jag varit med om det tidigare och visste vilka smärtlindringar som fanns höll jag på att dö när jag såg sprutorna och alla andra krokar och pinnar som används under en förlossning! Även om jag alltid vetat vilken smärlindring jag ska ha och inte ha så var det rätt skönt att se på det som fanns för nu är man ännu mer säker på att jag aldrig i hela mitt liv kommer använda mig av några enorma sprutor, nålar och sladdar. Det är en sak som är säker.

Och lavemang är tydlingen inte alls vanligt längre, sånt måste man be om när man kommer.

Sånt trodde jag var skitvanligt för vem vill skita på sig under förlossningen?!

Inte jag iallafall.

Fick även veta (och läste det för ett par veckor sedan) att vi omföderskor har mycket värre eftervärkar än förstföderskor och jag minns mina jäkla eftervärkar jag hade ett bra tag efter förlossningen.

Jag hade skitont och nu lär det bli mycket värre då med andra ord!

Fiiifan.

Tur jag inte svimmade under besöket, kändes ibland som om man skulle göra det.

Vi vet nu iallafall vart vi ska ta vägen när det är dags, hur saker och ting går till och allt det där.

Det är bra med studiebesök faktiskt, man känner sig mer påläst.

I Malmö erbjöd de inga studiebesök och man hade då noll koll.

Denna gången har jag varit mer rädd för förlossningen än vad jag var första gången eftersom jag visste vad som väntade, men nu känner jag mig inte särskillt rädd för själa förlossningen.

Däremot är jag livrädd för eftervärkarna!

Efter besöket på förlossningen begav vi oss hem till pappa igen där Maximilian precis hade däckat men han vaknade till rätt snabbt när vi kommit och det blev lite fika innan vi åkte hem igen.

 

 
 
Lisa - mamma till Knut

Lisa - mamma till Knut

30 november 2011 14:35

Haha i det här hushållet äre mest Andreas som gör pepparkakshuset och jag sitter bredvid och säger hur han ska göra, för jag har inget tålamod heller ;D

Jag hade inga eftervärkar förra gången, men en kompis till mig födde nu sitt andra barn och hon sa att hon hade världens eftervärkar och att det käneds som att hon skulle föda igen =/ men hon sa att hon fick skitbra smärtstillande mot dom, så det är ju lite skönt de iaf :)

Nu äre inte länge kvar! :D

http://mammatillknut.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Debora Persson - 5 maj 2014 13:16


Ni hittar mig istället här http://debbie.bloggplatsen.se/     ...

Av Debora Persson - 29 mars 2014 20:23

Idag sken verkligen solen! Vi har varit ute, eller åtminstone grabbarna. Jag höll mig inne och fixade med de som behövdes fixas här hemma. Övningskört har jag också gjort. Gick väl sådär idag. Höll på att krocka två gånger. Jag har verkligen noll k...

Av Debora Persson - 29 mars 2014 08:15


Nu kan jag äntligen titulera som som något så stort som FASTER! Jag är ju den enda i syskonskaran som inte haft syskonbarn. Men nu så äntligen har jag blivit faster till storebros lilla Ines. ♡♡ Hon kom igår på förmiddagen och lika ra...

Av Debora Persson - 28 mars 2014 20:19

Vilken helt fantastisk bra start vi fick på denna helgen! Ett datum att lägga på minnet med andra ord. Och på födelsedagslistan ♡♡ Vaknade upp i morse och med tankarna på helt andra saker! Vilka tvärvändningar! Likaså vädret, i...

Av Debora Persson - 27 mars 2014 10:09

En regnig och grå dag idag. Jag som hörde det fina vårvädret skulle komma idag? Förhoppningsvis kommer det nu till helgen så vi kan tillbringa mycket tid utomhus med grabbarna. Några ärenden inom stan om en stund. Jag ska hämta ut ett nässpray ...

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards