♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under december 2011

Av Debora Persson - 19 december 2011 21:47

Vårt nya köksbord.

Vi älskar det!


 

Av Debora Persson - 19 december 2011 21:23

När Maximilian vaknade idag så insåg jag att vi borde ringa vårdcentralen eftersom hans utslag i ansiktet hade blivit värre och så hade han ännu mer på resten av kroppen.

Ringde och fick telefonsvarare att de skulle ringa senare på eftermiddagen men jag ville helst inte vänta och såg att det var drop in på vårdcentralen en halvtimme till. Det skulle vi aldrig hinna så vi begav oss istället till nästa vårdcentral som hade drop in lite längre.

Hade jag vetat hur lång tid detta skulle ta och hur värdelöst resultatet skulle bli så hade jag aldrig åkt dit utan väntat på telefonsamtalet från våran vårdcentral på sjukhuset.

När vi kom dit så fick vi vänta ca 20 minuter på att få komma in till en sköterska som skickade ut oss lika snabbt som vi kom in eftersom en doktor skulle få titta på honom.

Så ut i väntrummet och vänta yttligare en timme ungefär där vi sen kom in till doktorn som tog ett prov i halsen på Maximilian och sen skickades vi ut i väntrummet igen för att vänta en halvtimme till innan vi fick komma in till doktorn för att höra att proverna var negativa men doktorn tyckte ändå inte som provsvaret utan han tyckte det borde visat positivt på något sätt och skrev ändå ut medicin till Maximilian innan vi kunde åka därifrån.

Hela besöket kändes rätt så luddigt för att vi fick ju inte något riktigt svar på vad det var med Maximilian men ändå fick vi medicin mot det han trodde det var.

Hade jag varit doktor och inte trott på provsvaren hade jag tagit ett prov till för att vara säker.

Jag ska iallafall ringa våran vårdcentral i morgon för att boka in ett besök så vi iallafall vet vad eller om det är något.

Det är tur vi hade en sån pigg liten herre och som verkligen var tålmodig under all väntetid idag! Han gnällde inte ett dugg, det var mer jag och mannen som gnällde och var irriterade på att vi fick vänta. Maximilian var glad hela tiden förutom när han fick provpinnen i halsen, då var han vansinnig och skulle gå hem istället.

♥♥♥


Av Debora Persson - 19 december 2011 10:00

God morgon!
Idag har vi tagit oss sovmorgon allihopa. Jag steg upp 9.30 och fick precis upp mannen. Maximilian den lilla sömntutan sover fortfarande. Vilken lyx! :) Och snacka om trött liten kille man har!

Måndag och ny vecka men massor av planerat!

Det är julvecka nu och det är massor som ska göras och hinnas med innan jul. Som tur är så är i stort sett alla julklappar köpta nu så det behöver vi inte stressa runt och leta efter.

Väcka lilleman nu kanske och sen lite frukost så vi kan starta upp dagen!:)


Av Debora Persson - 18 december 2011 20:56

24 dagar kvar till BF.

Och förhoppningsvis lite midre än så, så har jag nu packat klart väskan som ska med till BB.

Fast jag gjort detta en gång tidigare när jag skulle ha Maximilian så är det skitsvårt att veta vad som ska packas ner och inte. Förra gången hade jag ju visserligen planerat från början att jag skulle åka hem så fort jag bara kunde och det gjorde jag med så jag hade knappt något med mig till BB.

Dessutom hade vi då bara 10 minuter till BB så om jag skulle behövt något så hade det inte varit några problem för mannen att åka hem och hämta det till mig.

Denna gången SKA jag stanna åtminstone 2 dygn och denna gången har vi mycket längre till förlossningen så det är inte lika enkelt att bara åka hem för att hämta något om jag glömt.


Men nu har jag nog fått med allt som ska med. Lite småsaker som inte kan packas ner tidigare än precis innan det är dags bara som fattas men annars så är väl väskan klar.

Bara pojkarnas väskor med som ska packas klart innan det är dags.


 

Förra gången jag födde var det på förmiddagen och senare på eftermiddagen kom vi till BB. Det man gjorde då var att duscha och sen var det litet möte för alla nyblivna förstföderskor, middag och sen fick papporna åka hem för de fick inte stanna kvar.

Det första jag sen gjorde dagen efter var att ställa mig i kö för läkarundersökning på Maximilian och sen åkte jag hem. Nu ska vi ju stanna lite längre och pappan får dessutom stanna över så mannen ska stanna en av nätterna men vad sjutton gör man på BB egentligen? Barnet sover ju väldigt mycket första dygnen ju.

Jag kommer antagligen hinna längta ihjäl mig efter Maximilian!

Av Debora Persson - 18 december 2011 19:50

Idag har vi haft fullt upp.  

Vi gjorde oss i ordning och satte oss i bilen vid

10 eftersom vi trodde stan öppnade då men

det öppnade ju inte förrän

12 så vi åkte till Mörrum

istället för att mata ankorna.

Där mötte vi upp Maximilians

farmor och farfar och även

Danne som gick en sväng med oss.  

Ruskigt kallt ute idag!


 

När vi matat ankorna och gått en sväng så begav vi oss in mot stan igen.

Snön kom men ville såklart inte lägga sig ;(

Var ju inte så mycket i stan men vi skulle inom KappAhl  och handla lite.

Till Maximilian har vi tidigare köpt en heldress som han ska få i julklapp och nu så hade vi sett att den också finns i storlek 56 så vi tänkte köpa en likadan till bebisen och så skulle vi köpa en morgonrock till Maximilian för vi vet att en sådan ville han ha.

När vi väl kom dit så fanns ju såklart INGET av det som vi först tänkte att vi skulle köpa, så är det väl alltid...

Vi hittade iallafall lite kläder till Maximilian. Ett par jeans, en skjorta och en långarmad tröja så vi vatt ändå nöjda :)

Det vi skulle köpt...                                 

   

Maxtax köpte kläder...

     


  

Maximilian behöver dessutom kläder har vi märkt, speciellt byxor. Hans ben växer så det knakar så vi får köpa storlek 98 i kläder nu, särskillt i byxor. Inte roligt när byxbenen blir för korta i vinterkylan.

Efter att ha varit i stan så åkte vi hem eftersom det var livsviktig fotboll som mannen bara var tvungen att se på! Maximilian tog en tupplur under tiden. Han är inte helt okej än och nu har han fått massor av utslag i ansiktet. Det fick han sist han hade feber med så vet inte om det är alvedonen som ger honom utslag eller om det är för hans feber.

Får hoppas de försvinner snart för de ser inte roliga ut alls. Sist fick han på armar och ben men nu när de är i ansiktet så ser det såklart värre ut.













Av Debora Persson - 17 december 2011 21:52

Maximilian är mycket piggare nu, om det är för han fått i sig både mat och alvedon eller om han har bestämt sig för att inte ha mer feber vet jag inte. Men  mat och dricka har han nu fått i sig och det är väl huvudsaken. :)

Vi var ute och gick en sväng med innan så vi fick lite frisk luft med.

Målat i sin nya målarbok har vår lilla herre med hunnit med.

Och så har han läst Kalle Anka tidning som han fick av sin far för han är sjuk. Antar att det var en present till dom båda egentligen..

     


Av Debora Persson - 17 december 2011 14:35

Min lilla prins har fortfarande feber.

Vi satt och myste i soffan en bra stund i morse innan han somnade i min famn och då la jag mig med ner på soffan med honom i mina armar. Varje gång jag precis somnade så ryckte han till så hemskt att han vaknade till, blev rädd och började gråta. Så höll det på en stund innan han kom till ro och jag kunde somna till jag med.

Men vid 06.30tiden vaknade min lilla herre upp, ropade på sin pappa och jag hade visst legat så illa att foglossningen blev värre och jag kunde inte komma upp ur soffan ens så mannen tog Maximilian och la sig i sovrummet och jag fick ligga kvar i soffan och jag somnade till 8.20 ungefär.

Vid 9.30 väckte jag mina herrar. Maximilian var piggare men fortfarande kokhet stackarn. Ingen frukost ville han heller inte ha. Ingen välling bara saft men hoppas han får lite i sig under dagen.

Har varit och lånat en örontermometer av Maximilians faster. Vi har ju för sjutton ingen febertermometer som duger till en tvååring! Våran termometer man har i munnen skulle inte Maximilian låta oss använda på honom och den termometer vi haft på honom innan är en sådan man har i rumpan och det är inte ens lönt att försöka ta tempen med en sådan på en tvååring. Så vad vi behöver köpa är en sådan man stoppar några sekunder i örat eller pannan snabbare än kvickt. Tur det är mellandagsrea snart:)

Dom är ju inte de billigaste direkt....

Vi hoppas vår lilla älskling piggnar till snart iallafall!♥

 

Av Debora Persson - 17 december 2011 04:52

Idag är man uppe lite innan tuppen.

Maximilian har feber och är inte alls kry. Han var jättepigg och glad igårkväll men så helt plötsligt började han klaga på att det var kallt och han hade gåshus på hela kroppen var ändå kokhet så vi försökte få i honom lite alvedon vilket inte är det lättaste. Lite fick vi väl i honom så han kunde sova liten stund men nu vaknade han vid strax efter  04.00 Satte på Nicke nyfiken till honom på hans rum och försökte somna om men det ville sig inte så nu sitter jag här och myser med min lilla älskling.


Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards