♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under februari 2012

Av Debora Persson - 3 februari 2012 18:27

Kommentar till Nu har han ett namn!
 
Jossan

Jossan

Fredag 3 feb 17:35

Hej. Onödigt att du sätter en text precis över ansiktet på barnet. Förstår att du vill visa upp barnet och att du inte vill att folk ska kopiera. Men det ser bara roligt ut när du har ett sött barn med bloggadressen i ansiktet.

Menar inget illa. Tycker barnet är jättesött.

Mvh Jossan


Svar: Ok. Det är mina bilder och mina barn. Jag vet många som fått sina barn stulna på internet och jag vill inte att någon ska ta mina älsklingar och därför får de en bloggadress i nyllet så jag får behålla mina små hjärtan för mig själv. Det får gärna se roligt ut med bloggadress i nyllet men hellre det än att de hamnar på någon annans hemsida! Jag tycker inte alls det är onödigt med en bloggadress i nyllet.

Jag äger bilderna och det får gärna synas. :)

Av Debora Persson - 3 februari 2012 10:38

God morgon!

Fullt ös alla redan och dagen är fullt planerad, nästan in i minsta detalj.

I eftermiddag ska vi kolla på en lägenhet, den som ligger här i närheten. Hoppas verkligen det är okej och inte ser rälig ut så vi kan bo där för det hade varit bra om vi sluppit byta dagis. Det är just dagis som gör det knepigt eftersom jag gillar inte flytta runt på Maximilian, han har redan bytt dagis en gång och jag vill att han ska vara kvar där han är.

Gillar vi dock inte den lägenheten har vi inte mycket annat val då de vill sätta igång med bygget direkt och det bara finns denna lägenheten i närheten ledig samt den lägenheten på väg mot stan i området vi INTE vill bo i.

Knepigt.


Men innan lägenhetstitten ska mannen åka och hämta bilen vi ska låna av hans mormor. Vi måste veckohandla och städa idag med.

Av Debora Persson - 2 februari 2012 20:40

♥ ♥ ♥

 

♥ Karl Joel Vilmer Alexander.♥

Idag fick vi papper från skatteverket på att vår lilla herre nu är registrerad och därmed har ett namn.

Precis som storebror Maximilian heter Vilmer Karl i andranamn och det gör även de flesta andra på ett eller annat sätt på min pappas sida. Ja, de flesta av det manliga könet då såklart ;)

Joel heter han för sambons farfar hette det. Och Alexander har han fått för min lillebror heter det.

♥ ♥ ♥

♥ ♥ ♥

Storebror Maximilian heter Karl Rickard David Maximilian. Karl heter han av samma anledning som Vilmer gör. Rickard kommer ifrån sambons bror och David kommer ifrån min storebror. Även Maximilian kommer från min lillebror Algot eftersom han heter det i andranamn!

♥ ♥ ♥

Av Debora Persson - 2 februari 2012 17:30

Först kom rörmokaren hit.

Han började såga sönder duschen då den skulle ut, efter en stund så upptäcker han att vi har tvättmaskin och talar om för oss att vi inte kommer få någon ny dusch då tvättmaskinen står brevid duschen och det är lag på att man inte får ha en "öppen" dusch om man har tvättmaskin eftersom man kan bli grillad som bacon om något händer med vattnet och strömmen..

Så han slutar såga isär vår dusch och börjar ringa runt till gubbarna som jobbar här.

Antingen får vi göra oss av med tvättmaskinen eller så får de som har lägenheterna ge oss en ny duschkabin helt enkelt.


Det ska komma en man lite senare som kan med badrummen och kolla på badrummet så rörmokaren beger sig sålänge då han inte kan göra något mer.


Några timmar senare kommer rörmokaren och mannen som ska kolla på badrummet.

Han mäter fuktigheten i golvet och säger att de måste sätta in ett helt nytt badrum. Det var då värre än de trodde från början. Att vi har så små barn gär att han inte ville att vi skulle vara kvar under tiden, först å främst skulle vi inte ha något badrum och sen blir det massor med oväsen då de river hela badrummet och massor med damm och annat skit som inte blir någon bra miljö för små barn att vistas i. Hade inte golvet varit så illa hade han gått med på att ge oss en ny duschkabin så vi skulle kunnat haft kvar vår tvättmaskin men nu var det så pass illa att de var tvugna att byta ut allt.


Han visste inte riktigt hur vi skulle göra då det aldrig har varit så lite lägenheter lediga som vi kunde få bo i tillfälligt då det skulle dröja med att göra i ordning vår lägenhet.

Men han ringde bobutiken och fick veta att det fanns en lägenhet i närheten av vår lägenhet ledig 1 mars och en lägenhet ledig lite längre ifrån oss ledig nu men då ska man behöva byta dagis och allt annat och det området är det ingen av oss som vill bo i heller så vi får se hur det blir. Helst av allt vill jag bo i närheten så vi slipper byta dagis, jag trivs med dagis vi har nu och Maximilian trivs med där.

Har verkligen ingen lust att flytta heller för den delen då vi precis fått i ordning här hemma och allt med det ena och andra.

Å andra sidan vore det bra med flytt OM vi skulle kunnat få en lägenhet som INTE är på tredje våningen utan hiss.

Får man en lägenhet som inte ligger lika högt upp eller lägenhet där det finns hiss vore det toppen!

Vi skulle sova på saken och antagligen kommer mannen tillbaka i morgon så då får vi veta mer om hur det blir med alltihopa...

Av Debora Persson - 2 februari 2012 11:03

Idag fyller min älskade minsta lillebror Algot 12 år!

Lite jobbigt att han ska bli så stor, han har ju alltid varit allas vår lilla lillebror!


Algot har sen en tid tillbaka påminnt om önskelistan, tre stycken legogubbar som kostar nästan en förmögenhet har han önskat sig och vad gör man inte för lillebror!? :) På lördag blir det lite kalas för brorsan och då får han sina presenter!

Vi hoppas han får en bra dag idag iallafall och många presenter!

 

Av Debora Persson - 2 februari 2012 10:26

I morse ringde de och sa att vi får hit en rörmokare antingen idag eller i morgon som kastar ut vår antika dusch så vi får en dusch utan kabin och kan därmed inte läcka heller.

Blir skönt att få en annan dusch.

Vi var lite nervösa ett tag då de ansåg att det inte var deras problem med duschen eftersom det inte tillhörde lägenheten från början utan det var ju någon som bodde här för många år sedan som satte in duschen och sen dess har den stått kvar. Så det var egentligen hyresgästens ansvar. Men eftersom vi inte visste att den inte tillhörde här egentligen när vi flyttade in och ingen sa något om att den inte tillhörde här förrän de fick komma och titta på den i höstas då den läckte för första gången så ansåg vi med att den inte var vårt problem då vi inte visste något.

Men förhoppningsvis kommer rörmokaren idag och kastar ut eländet! :)


Maximilian är på dagis och Vilmer ligger och snozar brevid mig.

Solen skiner. Himlen är klarblå. Det är iskallt ute (-11 grader?). Det är snö ute men inte tillräckligt för att asa ut pulkan så vi hoppas det kan komma lite mer snö för Maximilians skull eller att det blir +20 grader istället. Antingen eller tycker jag.

Av Debora Persson - 1 februari 2012 16:54

Idag har min älskling namnsdag, Maximilians dag idag!

(Och min kusin Max också såklart!)

(och lillebror Algot som heter Maximilian i andranamn!)

Denna dagen firas även av lillasysters pojkvän Khaled som fyller år idag!

 


Och eftersom det är Maximilians dag idag så kom även den efterlängtade snön! Förhoppningsvis kan det snöa lite nu så det i morgon kan bli lite pulkaåkning??!

Av Debora Persson - 1 februari 2012 11:14

Igårkväll bestämde jag att jag och lille Vilmer ksulle ta lite sovmorgon idag. Därför tänkte jag att jag matar honom så sent som möjligt så han inte vaknar runt 02 och vill ha mat. Vaknar han senare och vill äta så vaknar han senare därefter. Nu ville han inte äta så mycket innan jag somnade så då vaknade han vid 02 ändå och därefter vaknade han vid 07 så blev inte sovmorgon ändå. Däremot var det bara de stora pojkarna som steg upp då för jag och vilmer passade på att snoza en timme istället. :)


Nu är Maximilian på dagis och leker med de andra barnen och Vilmer ligger och snozar brevid mig. Om en stund tar vi på oss och beger oss ut på en promenad i det kalla vädret. Eftersom bilen är sönder så blir det promenad till affären.

 


Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skapa flashcards