♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under mars 2012

ANNONS
Av Debora Persson - 21 mars 2012 17:15

Förra veckan fick vi skrikschema av barnläkaren när vi var på bvc.

Varje dag sen dess har vi fyllt i schemat.

Såhär ser det ut än så länge:

Rött: För skrikhet

Grönt: För lugn och/Sover

Blått: För gnällighet

Svart: För avföring

Gult: För gaser


Det är ju en hel del rött (mest grönt men det är för sömn med....), men jag får lov att säga att lilleman har blivit mycket bättre senaste tiden. Men fortfarande är det mycket skrik.

Nu senaste dagarna har vi varit ute mycket med honom i vagn och bil och när han ligger i vagnen eller bilstolen så sover han oftast. Men i vaket tillstånd så är han rätt missnöjd ofta. Men som sagt, det är bättre nu.

Man märker när han har ont i magen för antingen är han nöjd med livet, ler, pratar och är glad eller så har han ont i magen och bara skriker hela tiden. Vi vill ju ha en glad och nöjd pojk.


Kolik säger de ju att barnen har om barnet skriker mer än tre dagar i veckan. Tyvärr tycker jag min pojk skriker i stort sett varje dag. Mer eller mindre. Vissa dagar är bättre än andra.

Det som är bra är väl att koliken försvinner när barnet är ungefär 3-4 månader. Inga barn har kolik efter fyra månaders ålder tydligen.. Vilmer har hunnit lite mer än halvvägs till fyra månader så vi får hoppas att det bara blir bättre och bättre med vår lilla älskling. Det brukar tydligen vara som värst vid två månaders ålder.

Kolik kan ha många olika orsaker och två av dessa stämmer bra in på Vilmer. "Barnet drar ihop sig och har gaser, vilket kan ge magknip" och "För en liten grupp kan symptom på kolik vara en reaktion på komjölk"

Jag har slutat med komjölk för det mesta. Ibland går det inte utesluta helt enkelt. Beror lite på vart jag är någonstans. Nu är jag oftast hemma ändå så det gör inte så mycket, men som förra veckan när mamma bjöd på restaurang ville jag inte ställa mig och tramsa med maten.

Kolik kan kännas igen på en rad typiska tecken:

  • Barnet gråter häftigt, ibland i flera timmar. Gråtattackerna kommer vid samma tidpunkt varje dag, oftast under kvälls- och nattetid. Barnet gråter utan synbar anledning.
  • Barnet drar ofta upp benen mot magen, som i kramp, under koliken.
  • När barnet får ont vill det gärna suga och äta, även om det precis har ätit. Kanske för att det misstolkardet för hunger.
  • Koliken börjar under de första två till fyra veckorna av barnets liv och håller ofta i sig till barnet är cirka tre månader.

Det är tråkigt att han ska behöva ha så ont i magen hela tiden när han annars är så glad och nöjd.

Maximilian skrek ännu mer än vad Vilmer gjort. Maximilian skrek och skrek hela tiden. Minns den dagen jag bröt ihop och ringde sjukhuset för jag inte orkade med mer skrik. Dennis jobbade i Malmö vid den tiden och var borta i mer än 13 timmar om dagarna. Oftast 14-15 timmar, det var vinter och han åkte tåg. Att han hade en son som skrek hemma brydde sig inte SJ om.. Iallafall så skrek Maximilian från tidig förmiddag till 23 på kvällen. Någongång under eftermiddagen hade jag ringt till sjukhuset och de hade bett oss komma in så vi kunde få mjölkfri mat till honom så hans mage kanske skulle bli lite bättre men vi kunde inte komma in till sjukhuset förrän dagen efter. Maximilian hade då passerat 3 månader så egentligen vet vi ju inte om det var den mjölkfria maten som gjorde han bättre eller om det var för att koliktiden var slut. Vi hade då stått ut med hans magont sen han var ett par dagar gammal bara.

Man vet aldrig.


När vi var på bvc i veckan med så sa läkaren något om akupunktur på barnet. Även min kompis har pratat om att det finns en kvinna som utför någon typ av akupunktur här i närheten. Och Dennis mamma har ocå visat några punkter under fötterna på Vilmer som man kan klämma lite lätt på. Akupunktur vet man heller inte om det fungerar riktigt. Men kan vara värt ett försök kanske??
ANNONS
Av Debora Persson - 19 mars 2012 21:00

Från klockan 14 idag har Vilmer skrikit och haft ont i magen.

Han skriker fortfarande till och från. Stackars pojk. I stort sett hela tiden har han skrikit, få gånger har han lyckats lugna ner sig och somnat till men sen direkt vakna och ha ont i magen igen.

Skrikschemat för kolikbarn har fått mycket röd färg idag. Röd färg är för skriiiiiiiik.


Gullet från igår♥


Av Debora Persson - 19 mars 2012 14:17

Hittade spindelmannens kläder bland flyttlådorna. Passade Maximilian perfekt nu, när vi fick de för ett år sedan så var de på tok för stora så passade perfekt att hitta kläderna just nu! :)

Av Debora Persson - 18 mars 2012 20:30

Idag har vi haft fullt upp från morgon till kväll.

Maximilian har pratat och gympan nu länge eftersom vi inte varit där på ett par veckor så idag var det äntligen dags för gympan! Man Maximilian verkade ha annat att vilja göra. Han rotade fram sina badbyxor och armringar och skulle istället simma sa han. Tyvärr blev det ingen resa till badhuset men däremot kom Danne hit och följde med till gympan. Då behövde inte jag följa med utan jag kunde stanna hemma och fixa här istället medans alla pojkarna åkte till gympan.


När gympan var slut kom pojkarna hem en snabbis innan de skulle åka iväg igen.

Vilmer fick förstås stanna hemma hos mig då men de andra åkte in till stan till barnens kusiner så de fick leka av sig. Väldigt uppskattat från Maximilians sida då han alltid tjatar om kusin Ebba.

Dde var borta en bra stund, kom hem lagom till fotbollen (såklart).


Efter fotbollen begav sig mannen och Danne iväg till gamla lägenheten för att tömmakällarutrymmet vi hade där. Ännu mer kartonger och annat samt syskonvagnen skulle hem. De gick upp till lägenheten och på ytterdörren fanns det en Varningsskylt där det stod "Varning för Asbest". Så när de kom tillbaka berättade mannen att vi hade Asbest i lägenheten. Vi hade därför inte kunnat bo kvar där i vilket fall medans de skulle fixa badrummet för det är jättefarligt. (vi har haft lite problem med allt det här flyttandet då vi inte var särkillt överens med fastighetsägarna där ett tag men nu hade de fått lägga sig i vilket fall om de hade "vunnit" från början).

I vilket fall tänkte jag inte särskillt mycket på det där asbest eftersom jag inte hade en susning om vad det var för något. Lät mer eller mindre som en sjukdom men efter en stund tänkte jag lite på det.

Då dog jag nästan lite. Läste lite snabbt på datorn att om man andats in det en längre period så dog man. Det var väldigt farligt och man får lungcanser mm. Och eftersom jag bara hörde när mannen sa att vi "hade" det i lägenheten så räknade jag ut att vi andats i det sen i augusti, att det var det som had emed fuktskadan att göra (jag läste inte allt då nej..) och att vi nu skulle dö hela familjen.

Ringde Göte i som sa att vi inte skulle dö. Asbest var nämligen något som kom fram när byggarna rev stället typ. Dammet som far runt när de arbetar. Det är inte farligt så länge man inte river runt i det ungefär. Man byggde med det förr innan de insåg hur farligt det kunde bli.

Även pappa visste att det inte var något farligt som vi andats in. Jag borde ringt runt innan jag fick för mig att jag skulle dö. :)

Kors i krösamos.


Nu kan jag sova gott i natt iallafall! :)

Mitt iallt kom ju alla flyttkartonger hem. Hela, nej halva lägenheten är full med kartonger igen. Men många av dom var mest halvfulla med kläder och lite barnleksaker så resten av kvällen tillbringade jag med att packa upp bebiskläder och fylla på de halvfulla lådorna med grejer från andra halvfulla lådor så vi slipper ha så mycket lådor i källaren denna gången.

Tack till killarna som hjälpte till med lådorna idag igen (Danne, Oskar, Fredrik och Tim).


Nu steker vi lite korv och väntar på att Big Brother ska börja. Trevlig kväll!Av Debora Persson - 17 mars 2012 22:07

Ett avbrott i all uppackning och annat tråkigt Måsten så tog vi på oss och åkte till Mörrum.

Vi åkte till barnens farmor och farfar och gick långpromenad. Vi hamnade på dagislekplatsen och Maximilian lekte av sig. Han sprang runt och testade på allt.

Medans storebror sprang runt och lekte låg lillebror i vagnen och sov lite från och till hela tiden.

Det har inte varit världens finaste väder ute och det blev tilloch med lite kallt ibland. I veckan har det annars varit hur fint väder som helt och varmt ute men icke idag. Men det gick ändå!:)

Av Debora Persson - 17 mars 2012 21:25

En hel del kvar att fixa med här hemma innan allt är klart. Maximilians rum är snart i ordning. Hans tapeter kan vi få bytta nu egentligen men det väntar vi med. Känner att det inte är någon id att ge en tvååring splirrans nya tapeter som vi sen kommer få betala för om de skulle bli förstörda. Hans tapeter han har nu är det inte direkt något fel på förutom att de är lite mörka tycker jag. En och annan fläck är det med det täcker vi över med tavla eller annat.


Gardiner ska upp, men hållarna för gardinstängerna är sönder så de ska vi be om att få utbytta.


Maximilian har ingen dörr in till sitt rum, men det behövs heller inte då hans rum ändå är lite avskillt. För att komma till hans rum går man "igenom" garderoberna.

Tv ska upp på väggen sen. Lilla herren har svårt att hålla fingrarna borta. Tvn har fått utstå bland annat två fall i golvet och blivit klottrad på med kritor. Tur tvn verkar vara barnvänlig. Ett snyggt draperi skulle man kanske kunna ha i dörröppningen.

Vägghylla och magnettavla ska oxå upp på väggen så det blir inte så tomt på ena väggen.

Lite småpyssel så är hjärtats rum klart.

Han är redan nöjd med det och säger hela tiden att det är mysigt där inne! ♥

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se