♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under mars 2012

Av Debora Persson - 10 mars 2012 20:27

Lördagskvällen tillbringar vi SÅKLART tillsammans med Melodifestivalen. Det är viktiga grejjor det!


Idag har jag iallafall fått massor gjort här hemma. Eftersom Maximilian är mycket piggare nu så begav sig alla tre pojkarna iväg tillsammans med Danne och matade ankorna. Jag kunde då skruva upp ljudnivån på musiken massor- det händer inte så ofta längre att man kan spela hög musik så man får passa på när man kan! Medans musiken vrålade ur högtalarna kunde jag plocka upp ur lådor och fixa lite. Dammsuga och skura golv. Pojkarna var inte borta så länge men fick ändå en hel del gjort. Vardagsrummet är klart nu, det är bara hyllor, tavlor, gardinstång och gardiner som ska upp men sånt får vi hjälp med nästa vecka. :)


Fortfarande tar det ju tid med att packa upp och göra klart här hemma när man har två små barn som ibland kräver mer tid än vad dygnet har timmar.

Nu har det blivit väldigt mycket nu senaste dagarna då Maximilian varit sjuk. Men vi hoppas på att alla är friska och glada nästa vecka så vi kan få lite ordning här! :)

ANNONS
Av Debora Persson - 10 mars 2012 07:25

Har varit vaken i över en timme nu. Sjukstugan är fortfarande igång. Jag är dunderförrkyld och kunde inte somna om efter att Vilmer vaknat. Han ville heller såklart inte somna om så nu sitter jag och den lille herren och myser i soffan och tittar på Kjelles smakresa.


Maximilian hittade pappas hatt och satt och myste till Ice Age 2 igår.

 


ANNONS
Av Debora Persson - 9 mars 2012 09:47

Idag vaknade Maximilian inte förrän 9.00, han var nog trött och helt slut efter denna veckan då han vaknat så tidigt och mått dåligt varje dag.

Idag är han piggare. Hela morgonen har han sagt "Typiskt" och gjort som

Nalle Puh-->

"Typiskt" har han dessutom snappat upp från när han tittat på Nalle puh och nu säger han det hela tiden. :)

Killen går ju på penicillin nu och det är fruktansvärt knepigt att ge barn medicin! Först blanade vi ut det med dricka och såklart sa han att det var "äckligt" och vägrade dricka upp det. Jag fick istället ge honom det direkt med en såndär spruta i munnen. Det blev ett rent helvete och jösses vad stark pojken är! Men nu funkar det med att blanda i det i drickan igen. Hna har ju fått en del penicillin senaste året så han borde ju faktiskt vara van tycker jag..

Utöver scharlakansfeber så har både jag och Maximilian blivit dunderförkylda!

Kan inte riktigt släppa det att han har scharlakansfeber. Har ju aldrig hört om någon som haft det, förutom förr i tiden då man blev totalt isolerad då man var sjuk. Men vem har det nu liksom?  Helt galet, vart kan han ha fått det ifrån egentligen!?


Syns kanske inte så bra på bilderna men Maximilian har röda utslag på hela kroppen.

          

Av Debora Persson - 8 mars 2012 21:09

Idag är Vilmer hela 2 månader gammal!

I 60 dagar har han funnits hos oss! ♥


Tiden går fort när man har roligt. På ett sätt känns det som om han kom till oss igår och på ett annat sätt känns det som om han varit med oss i evigheter, att man inte kan tänka sig livet utan honom. Vad vore vi om vi inte haft våra pojkar hos oss egentligen? Det finns ju bara inte!

Vilmer är med så mycket mer nu. Han ler och följer med blicken mycket bättre. Första leendet fick vi väl när han var 3 veckor eller något, men nu ler han hela tiden när vi pratar med honom och han ser oss. Han "pratar" även mycket med oss, ger oss lite olika läten hela tiden.

Han har även nu behovet av att inte vara ensam. Han kan sova djupt i famnen men så fort vi lägger ner honom vaknar han och skriker. Pojken behöver närhet precis som sin storebror behövde.


   

Av Debora Persson - 8 mars 2012 13:56

Idag beslutade vi oss för att åka in till sjukhuset med Maximilian.

Han hade fortfarande inte piggnat till, han fortfarande feber och fick inte i sig särskillt mycket heller.

Igår ville stackaren äta men han bara kräktes upp det hela tiden. Sjukt att neka sitt barn mat, men det var ingen idé att ge honom mat om han ändå inte fick behålla den. Ingen gillar ju att kräkas. Men efter en stund fick han i sig någon tugga mat och lite dricka som fick va kvar i magen.

Han har legat helt utslagen på soffan sen i måndags morgon så inte konstigt att pojken var helt slut och hungrig!


Vi begav oss iväg och två sjuksköterskor försökte titta på honom.

Han ville inte öppna munnen när de skulle titta i halsen och på hans tunga. Han ville inte dra upp tröjan för att visa sina utslag han fått över HELA kroppen, han ville inte visa ryggen eller benen. Han lät sig inte luras av någon och var på sin vakt hela tiden.

Men sköterskorna hann titta lite på utslagen och de hade sina misstankar.

De hämtade en bvcsköterska som också kom för att försöka titta på honom. Åter igen lät han sig inte luras av några snälla damer inte! Men med lite motstånd från Maximilians sida fick han se sig själv som besegrad och bvcsköterskan bekräftade misstankarna.

Maximilian blev skogstokig när det så skulle tas ett prov från halsen på honom men klarade av det och sköterskorna gick för att hämta en stor låda med massor av små saker.

Maximilian satt länge och valde bland sakerna. En skulle han få men eftersom han var så duktig fick han välja två stycken. Så en liten giraff och ett suddgummi med en fågel på fick följa med honom hem.


Vi fick därefter gå ut och vänta på att doktorn skulle hämta oss.

Han skrev ut medicin och sen fick vi gå hem.

Lilla älsklingen har nu Scharlakansfeber!

Scharlakansfeber?!?!

Vem har scharlakansfeber nu för tiden då?

Har inte hört någon som haft det. Får bara hoppas att ingen av oss andra blir smittade av det.

Fast Vilmer  är tydligen rätt skyddad än från när han låg i magen, spädbarn upp till 6 månader är skyddade. Och vi vuxna får isåfall halsfluss istället, inte för att det är särskillt roligt det heller.. Jag dör om jag får halsfluss!


Om ett par dagar är vår lille herre fit for fight igen!    


   

Bilderna kommer från 1177.se så det är inte Maximilian på bilderna..

Av Debora Persson - 8 mars 2012 08:10

Alltså, vart sjutton kom snön ifrån??
Trodde våren var på väg men tji fick vi!

Man kan inte ha tur med allt.

  

Av Debora Persson - 7 mars 2012 18:50

Idag var det åter igen dags för bvc för Vilmers del.

Tvåmånaderssamtal+ vikt och längd stod på schemat idag.

Vi började med att prata lite allmänt som vanligt. Hur det gick med lilla magen osv.

Vi har börjat ge Vilmer te innan matdags.

Te med fänkål som tydligen ska vara bra för kolikbarn. Det hjälper faktiskt och även bvcsköterskan har hört att det hjälper.

Hon har haft ett par mammor som gett sina barn detta te med och det har hjälpt mot deras små magar.

Vi har någon dag fått ge honom ersättning eftersom det inte kommit någon mat. Det har varit otroligt mycket senaste tiden där vi stressat runt och haft mycket att göra. Stressa bör man ju knappast göra. Och Vilmer har inte velat äta riktigt heller så tillslut kom det knappt någon mat. Nu blir det att pumpa så det kommer igång igen!


Vilmer vägdes. Sen sist har han gått upp 40 gram bara, men det är bara på en vecka så inte hela världen.

Så nu väger vår lille herre 4850 gram.

Växt på längden har han inte gjort så han står stilla på 58 cm. Det var som sagt bara en vecka sen vi var där sist så inte särskillt konstigt att han inte växt så mycket.


Efter vikt och längd gick vi till ett annat rum.

Jag fick fylla i enkäten där jag svarade på frågor hur jag mådde nu.

Vi gick igenom lite av vad som stod där, pratade om stress, egentid (inte stressa och man ska ge sig själv egentid för att orka med allt) och allt det där samt om mammagruppen som kommer igång efter påsk.

Därefter var besöket klart. Nästa vecka är det dags för bvc igen och då kommer doktorn för att göra läkarundersökning på lillhjärtat.


Av Debora Persson - 6 mars 2012 20:51

Min lilla älskling!

 

Vi lyckades ta tempen på honom och den visade 40.1

Inget roligt för min lilla herre!

Han har varit precis lika varm hela dagen så inte konstigt att han är helt slö stackarn!

Och fortfarande har han inte fått behålla något av det lilla han får i sig. Mat vill han inte ha och den lilla drickan han får i sig får ju som sagt inte vara kvar.


Mannen var iväg och tränade innan, hämtade vår tvätt hos sina föräldrar och med sig hem hade han även en bössa till Maximilian.

Den hade farfar gjort till Maximilian, pojken älskar "pang pang" så gissa om han blev glad när han fick den!?

Han låg och höll om den i soffan medans han vilade, för han orkar inte leka med den men den fanns hos honom ändå.
Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se