♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under juni 2012

Av Debora Persson - 21 juni 2012 10:10

När vi var och hälsade på lillasyster i helgen så fick Vilmer sin doppresent av henne och Khaled.

Den hade inte kommit när dopet var så det fick bli en senare present.  

En jättefin vas där det är ingraverat hans namn, födelsedag-klockslag- vikt och längd samt dopdatum och ett hjärta. ♥ Visst är den fin!?

 


Av Debora Persson - 20 juni 2012 22:31

Som jag skrivit tidigare såg jag inte fram emot denna eftermiddagen då Maximilian skulle träffa barnläkaren på bvc idag och Dennis jobbade eftermiddag så det var bara för oss att sätta oss på bussen. Ringde bvc i morse och sa att jag kanske inte behövde komma då hans eksem (såklart, så är det alltid när man väl får träffa en läkare) näst intill är borta och det är inte mycket att visa upp. Men sköterskan tyckte vi fick bestämma själva om vi ville komma eller inte. Eftersom det är sommar nu så vill bvc helst inte ha dit barn över 18 månader så om vi sen vill träffa läkaren hade vi fått vänta till slutet på augusti. Vi kunde komma dit och prata och han kunde ge tips ändå så jag bestämde mig för att ändå åka dit.


Hämtade Maximilian på dagis vid 14 och sen tog vi bussen. Valde att ta Vilmers vagn med ståbrädan, tänkte först ta Maximilians vagn och Vilmer i selen eftersom jag anade att Maximilian skulle ha spring i benen men tog ändå Vilmers vagn tillslut. Det är väl nu man insåg att vi inte skulle sålt syskonvagnen...? Men vi använde den ju aldrig ändå...

Iallafall så bestämde jag mig för att det skulle gå tillslut ändå. Jag pallade egentligen inte men jag ville ändå gärna göra det!


Vi tog först ett besök på McDonalds där jag tänkte vi kunde äta, mysa och ta det lugnt innan   läkarbesöket. Tji fick jag. Maximilian ville hellre springa runt och leka på lekplatsen de har och eftersom vi satt utomhus så fanns det såklart fåglar. Varje gång Maximilian sprang iväg kom det en kråka som var hungrig så fick varje gång ropa på Maximilian och säga att fåglarna äter upp hans mat om han inte kommer och äter direkt. Han skrämde bort fåglen, tog en tugga och fortsatte sen att springa runt.

Tillslut trillade Maximilian på marken och slog sig så jag fick resa mig upp och hjälpa honom. DÅ var såklart kråkan framme och stal hans lilla kycklingnuggets. Herre min gud, vad Maximilian blev arg. Och istället för att sätta sig och äta upp sin mat sprang han istället runt och skrek på kråkan att han ville han tillbaka sin kyckling.

Mitt i allt när han springer så får jag resa mig upp igen och springa efter Maximilian då han är på väg ut bland bilarna och då är kråkan framme igen och tar resten av mitt salladsbröd. Maximilian trodde att han blev av med yttligare en kycklingbit och blir ännu mer arg.


Den där mysstunden jag hade hoppats på blev tyvärr inte av.

Tillslut kom vi bort till bvc och läkaren pratade lite och tittade på Maximilian. Fanns ju som sagt inte mycket att visa upp men han sa till mig att när exemen kommer tillbaka ska jag ta kort på det för nu för tiden är vi så moderna att man kan göra så sa han, så om han sen kommer till doktorn igen och eksemen då som vanlig tänker försvinna lagom till doktorn ska titta på det så har man ändå "bildbevis" :)

Annars var väl besöket ok. Han tänkte först skriva ut något för klådan men såg sen att vi hade fått något annat utskrivet tidigare som vi lika gärna kunde fortsätta ge honom så det var inte så mycket mer än så det besöket.


Roligare var det efter besöket då vi skulle åka bussen igen. Maximilian älskar ju att åka buss och var som ett barn på julafton både ditresan och hemresan. Att något så enkelt kan roa ett barn. Att man kan bli så glad över så lite! :)♥  Kanske borde ge pojken ett busskort när han fyller år, då blir han nog glad ;)

Vilmer han sov under hela utflykten. Och det var inte så jobbigt som jag trodde det skulle vara. Det jobbigaste var ju att få Maximilian ifrån McDonalds eftersom han inte tyckte att han lekt klart på lekplatsen men annars gick det kanoners! :) Känner dock att det är dags för ett körkort snart... Men det klart, så länge det roar Maximilian att åka buss så funkar det väl:)


Av Debora Persson - 20 juni 2012 22:02

I morse tog Dennis på sig en t-shirt med Rolling Stones på. Maximilian har också en tröja med Rolling Stones på och det var han ganska glad över att ha en nästan likadan tröja som pappa.

Jag fick dock jaga pojken i morse för att han skulle ha kläderna på sig och tillslut säger jag:  

"Ska du inte ha samma tröja som pappa då?!"

Fick då till svar:

"Nej samma! Likadana!"


Yttligare en ordpolis här i familjen. Pappa upp i dan!   



Nu ikväll kom yttligare en kommentar från den lille mannen som var rolig.

Pappa frågade om han fick en puss och Maximilian svarar:

"Nej! Taggar!"


Han tycker nog pappa behöver raka sig......



Av Debora Persson - 20 juni 2012 11:34

 

Grattis till världens bästa lillasyster som fyller 22 år idag!


Av Debora Persson - 19 juni 2012 23:02

Häromdagen var vi inne i stan.  

Skulle byta den body jag fick bytt i helgen eftersom den första inte var som den skulle.

Nu bytte jag den igen eftersom jag ville ha en större storlek och kände samtidigt att jag ville ha något färgglatt till lilla prinsen

istället för den svartvita bodyn.

Och färgglatt blev det som ni ser. Jag gillar färgglatt, inte på mig själv kanske men på mina barn. Dom passar fint i glada färger! 

Förutom att få bodyn bytt så var jag inom Name It som ska stänga ner sin butik här i stan som då har 50-70% på hela butiken. Hittade lite till Vilmer men det var proppfullt med folk i butiken och det fanns inte mycket till luft där inne så jag blev inte långvarit. Hittade tyväärr inget till Maximilian men vi ska ju till Ullared i helgen och då ska vi hitta lite kläder till honom med :)

Hittade iallafall två bodysar och en dregglis till Vilmer för 70 kr.

 

Nu blir det snart läggdags för vår del. Dennis har jobbat kväll så han kom hem för en stund sedan och då var det såklart fotboll som var viktigt. Viktigt? Sverige har ju åkt ut så för min del är det ingen viktig match men den var tydligen det. Imorgon bär det upp tidigt igen med dagis och läkarbesök på eftermiddagen för Maximilians del. Jag ska åka buss med två ungar och jag ser inte fram emot det.

Av Debora Persson - 19 juni 2012 20:12


Min fina fina stora prins!♥

 

Min fina fina lilla prins!♥


   

Mina fina killar. Maximilian hjälpte till att mata sin lillebror i morse innan det var dags för att bege sig bort till dagis!

 

Av Debora Persson - 19 juni 2012 11:14

Idag lämnade vi Maximilian en timme senare på dagis eftersom vi ändå skulle på utvecklingssamtal om honom klockan 10 så vi lämnade honom då istället.

Det var väl inte direkt något utvecklingssamtal heller utan det var mest prat om ombyggnaden på dagis och omskolningen då han ska börja ny avdelning till hösten.

De bygger ju om och det ska bli en helt ny avdelning på stället eftersom ett annat dagis stänger ner med så blir det mer nya barn och mer ny personal. Maximilian ska börja på den helt nya avdelningen, Ior och vi fick även träffa en av Ior´s personal (från det dagis som stänger ner) och det visade ju sig att det var MIN gamla dagisfröken! Kul att han får henne nu! :)

Det är lite rörigt när det gäller nya avdelningenn eftersom personalen knappt själva vet hur det kommer bli så är det inte lätt för dom att berätta för oss men de har ju inte fått reda på mer själva.

Det blir nog bra tillslut när det blir klart.


    

Lite jobbigt att han ska byta avdelning tycker jag allt, att gå ifrån småbarnsavdelningen. Nu blir min lilla pojke stor! Jag gillar verkligen personalen han har nu på sin avdelning men som tur är så är det den avdelningen vi sökt till Vilmer så förhoppningsvis är det där han hamnar med eftersom det är den enda vi sökt till honom:)

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards