♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under oktober 2012

Av Debora Persson - 23 oktober 2012 17:25

Idag var det fotografering på dagis. Hade tänkt hålla Maximilian hemma idag eftersom han hostar och snorar lite så tänkte han skulle vara hemma och vila idag. Men vi fick komma till dagis så han fick vara med på fotograferingen iallafall så det var ju bra! :) Jag och Vilmer väntade under tiden inne på avdelningen medans fotograferingen gjordes.

Efter fotograferingen åkte vi till apoteket och hämta salva till Vilmer innan vi åkte hem igen.

Mycket mer än så har vi egentligen inte gjort idag. Barnen vilar just nu men jag ska väcka Maximilian så han somnar ikväll istället.

Sen får vi se vad vi hitta på här hemma. Om någon frivillig här vill städa så går det bra men finns nog ingen frivillig här så jag får ta på mig det arbetet skulle jag tro. Har lovat Maximilian att måla emd vattenfärg med så det sska vi nog göra! :)

Av Debora Persson - 22 oktober 2012 18:39

Idag har vi i stort sett inte gjort någonting. Lite nytta har vi gjort men vi har mest tagit det lugnt idag. Skönt det med visserligen men fast vi inte gjort något speciellt idag så känns det som om vi har fullt upp från morgon till kväll varje dag.

Denna vecka har vi bland annat fotografering på dagis, tapetval mm, tandläkarbesök, kompisbesäk och lite annat inplanerat.

Ikväll jobbar mannen, han jobbar eftermiddag vilket är de tråkigaste tiderna han har för man hinner inte göra mycket innan han ska till jobbet och när han kommer hem från jobbet så är klockan redan mycket och då är det läggdags.


Resten av kvällen idag tar vi det bara lugnt med. Maximilian borde nog somna snart eftersom han inte tagit någon powernap idag.

När vi skulle äta middag innan skulle vi äta kroppkakor så jag la upp två stycken till honom och delade dom. Maximilian bara stirrade på dom och sa "Neeej Milan inte äta detta. Äta pizza istället!" Haha. Herregud han har ätit det så många gånger tidigare och älskat dom men idag dög det tydligen inte för den lille herren. =) Och nej, han fick ingen pizza. Han tog några tuggor av kroppkakorna innan han var "mätt". Sen gick han in på sitt rum och kom ut tio minuter senare och sa att han ville ha yoghurt... Lilla gubben  


Av Debora Persson - 21 oktober 2012 15:35

Igår jobbade sambon heldag så vid lunchtid kom Göte och hämtade oss så vi kunde tillbringa resten av dagen hos mamma och honom.

Lagom till när vi kom hem dit kom mamma ridandes så Maximilian var inte sen med att hoppa upp på hästen så han fick rida en stund med sin mormor.

Mamma tyckte jag med skulle prova att rida men det tyckte inte jag. Jag förlorade och efter att maximilian kännt att han ridit klart fick jag hoppa upp på hästen och mamma skulle leda den. Hon släppte hsten och sprang bredvid den vilket gjorde att hästen med sprang. Inte så snabbt men enligt mig var det skitsnabbt! ;)

Jag skrek till ett par gånger vilket gjorde att Maximilian började springa efter hästen och han skrek "stopp, stanna, väääänta på mig" Han skulle såklart rädda sin stackars mamma! Vilken liten hjälte jag har! ♥ Vilmer satt i vagnen och klappade händerna under tiden.

När hästen stannat så fick Maximilian hoppa upp framför mig och så red vi med tillsammans en stund. Vi red upp hästen till stallet där han skulle in och få lite mat.

Strax därpå rusade tre andra hästar in i stallet som med skulle få lite mat i sig. Maximilian hittade borstar som han ville borsta hästarna med men när vi öppnade porten (?) till en av hästarna oh han skulle in och borsta så ändrade han sig.

Vilmer blev otålig och hungrig så vi gick in och gav honom mat.

Algot kom hem och vi gick upp och la oss i soffan och vilade lite. Vilmer somnade och sen serverades middagen.


Tiden tickade på och sen var klockan efter 18 så vi blev hämtade av sambon så åkte vi hem.


Maximilian glad att få rida med mormor♥

   

Över hindret!

 

Åskådare..

 

Lillebror tittar på från vagnen!

 

Hjälper mormor inne i stallet!

 

Vilmer är inte alls rädd för Henry. Han kröp omkring och jagade honom istället ♥

   

Maximilian hann såklart leka med Pippi med!

 

Av Debora Persson - 21 oktober 2012 12:06

Söndag idag vilket innebär gympa för Maximilians del. Men eftersom sambon jobbar hela dagen idag så blir det alltid lite mer krångel när det gäller gympan. Jag kan inte hjälpa och vara med Maximilian lika mycket som man vill och behöver om vi har med oss lillebror till gympan eftersom han kräver en hel del underhållning han med :)

Därför hade Maximilian istället med sig farmor och farfar till gympan idag vilkt han tycker är väldigt roligt. :)

Jag var hemma och underhöll lillebrorsan som sen tillslut kunde somna och jag kunde börja på disken.


Häromdagen blev det en proenad i det fina höstvädret och här kommer lite bilder från det.

             

Av Debora Persson - 20 oktober 2012 20:35

Efter en heldag hos mamma idag slappar vi nu helt och hållet. Jag skriver om dagen i morgon istället då jag måste fixa med bilder och sånt. Det orkar jag inte nu.

Men vi har haft en bra lördag och hoppas ni haft det med! :)

Av Debora Persson - 19 oktober 2012 18:03

Då är snart fredagen över den med. Helgen är kommen och mannen ska jobba två stycken 12-timmars pass så honom kommer vi inte se mycket av i helgen. Vi som inte jobbar ska tillbringa lördagen hos min mamma så vi kommer iväg lite med :)

Men men, idag har vi inte gjort så hilma mycket. Var iväg och handlade lite mat, välling och blöjor. Och Voltaren som min syster sa till mig att göra. Och Voltarenen funkar faktiskt så idag har jag inte haft något ont i tanden :)

Efter vi varit och handlat så blev det en promenad i det fina höstvädret innan vi gick hem för att tvätta. Så just nu är mannen och Maximilian nere i tvättstugan och hänger tvätt. Resten av kvällen blir myslugn!

Aj

Av Debora Persson - 19 oktober 2012 08:35

Nu förstår jag vad de menade hos tandläkaren, att jag behövde ha en tid ganska snabbt eftersom det kunde smälla på och jag kunde få en riktigt taskig tandvärk. Jodå, igår fick jag en saftig värk i min kära visdomstand och ingen värktablett ville hjälpa. Lyckades somna med tandvärk men vaknade 2:30 och hade oooont, kunde inte somna om på 2 timmar nästan.

De sa att om det blir akut ska jag ringa och få en akuttid. Men mest troligt är ju att min visdomstand ska opereras bort eftersom den inte kommit upp alls mycket vilket gör det väldigt knepigt att dra ut den.

Men man kan väl knappast få akut tid till käkkirurg heller. Dessutom skulle jag behöva förbereda mig mentalt i 7 månader innan.  Usch jag dör när jag tänker på det.

 
  

Av Debora Persson - 18 oktober 2012 17:38

Idag vatt vi på möte på dagis.

Det blir som vi trodde, att de stora barnen på avdelningen (födda 09 & 10) ska byta avdelning till avdelningarna med bara stora barn.

Det tråkiga är då att fröknarna han har nu gillar jag så mycket så det är tråkigt att inte ha dom kvar ;(

Och som jag skrivit tidigare så kände jag ju den ena av fröknarna eftersom det är en släkting till min kompis och en av de andra fröknarna hade jag själv när jag var liten.

Men avdelningen Maximilian ska byta till (den avdelningen jag hoppades på) jobbar ju även där en fröken som varit på mitt dagis när jag var liten men hon var på andra avdelningen. Hennes barn är lika gamla som mig och lillasyster så där har man varit och lekt många gånger.

Jag är nöjd iallafall och vem vet, Vilmer har ju fått dagisplats till januari med så han kanske hamnar på den avdelningen Maximilian är på nu eftersom det försvinner några barn därifrån till nästa termin då ju.

Har dock önskemålet att han ska hamna på Maximilians första avdelning han var på men vi får se. Vilken avdelning han hamnar på återstår att se då man inte får reda på det ännu.

Men i dec/januari flyttar Maximilian och hans kompisar över till stora avdelningarna! :)



Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards