♥Så Älskade Från Första Stund♥

Direktlänk till inlägg 31 december 2012

Mitt år- 2012

Av Debora Persson - 31 december 2012 15:00                         

Januari månade började med en stoor mage och från och med den 1 januari var bebisen välkommen. Det kändes som om jag gått över tiden för mycket fast den inte var beräknad att komma förrän 11 januari. Men nyår var min gräns, bebisen fick inte komma år 2011 men vid 22 på nyår kunde det få starta när som för då skulle det bli en 2012 bebis.

Den 2 januari firade jag min 24-årsdag. Ingen bebis på min födelsedag. Kanske lika bra det då jag redan delar födelsedag med min kusin. Vi kan ju inte vara för många på samma dag :)

Tillslut kom det en liten herre den 8 januari, på sin farbrors födelsedag. Vi hann precis in innan bebisen skulle ut. Resten av denna månaden betod mest i bebismys med besök av vänner och familj samt besök hos vänner och familj. Maximilian var stolt över bebisen och sa att det var hans bebis och ingen annans. Snön kom i slutet på månaden och Maximilian som längtat efter att åka pulka fick äntligen komma ut och åka pulka! Maximilian valde att sluta med välling och napp- nästan iallafall. Båda sakerna på samma gång. Det gick hur bra och smärtfritt som helst faktiskt! Napp och välling blev det mer av såklart men bara ibland. Här har vi en kille som i stort sett skulle kunna leva på enbart välling om han fick välja, nu blev det välling innan sovdags bara och napp när tröttheten satte in och det var en ledsen kille.


                                             

     

Februari börjar med att Maximilian har namnsdag med namnet Maximilian. Den 2 februari fyller min lillebror Algot 12 år gammal. Duschen hade bråkat med oss och det blev översvämning. Det visade sig vara värre än någon trodde och vi fick veta att vi skulle bli tvugna att flytta då vi inte kunde bo kvar under tiden de fixade hela badrummet på fuktskador. Vi hade mindre än en månad på oss att packa ner vårt liv i lådor igen. Samtidigt som vi skulle underhålla två små älsklingar.

Vilmer blev godkänd hos skatteverket och fick namnet Karl Joel Vilmer Alexander. Vilmer började med magont. Jag fick sluta med komjölk vilket var en ritkig utmaning. Herregud, jag kunde knappt äta någonting! Men det värsta av allt var att han skrek flera timmar i streck hela tiden.

Maximilian börjar kalla Vilmer för BOO (lillebror) och ibland blir det VilmerBoo

Den 20 feb åker vi iväg på en utflykt. Det blir Marinmuseum med lillebror Algot, Lillebror Kalleponken och Sofie.

Välbehövt. Annars bestod mest månaden av packning inför flytten. Och en bebis med magknip. En stressig månad.


                                             

Mars månad var vi nyinflyttade i den nya lägenheten. Månaden började också med att Maximilian fick höög feber som fortsatte med Scharlakansfeber. Vilmer fortsätter med sin magknip och det verkar inte hjälpa helt med att jag slutat med komjölk. Bvc och barnläkare misstänker kolik. Det känns orättvist att jag ska få två kolikbarn medans andra inte får ett enda kolikbarn men så verkar fallet vara. Vi får ett skrikschema att fylla i. Det ska fyllas i dygnet runt i ett par veckor. Maximilian slutar med blöja. Vi sa till honom att blöjorna snart är slut och när vi är hemma så går han utan blöja. När han har blöja är då vi är iväg någonstans. Annars går det där med pottan och toaletten jättebra och jättesnabbt. Inga konstigeheter alls att sluta med blöja.

Våren har kommit och vi tillbringar mycket tid ute.


                                                                         

April började med att vi tog tåget till Malmö för en heldag där. Med oss hade vi lillasyster Karin. Det blev en runda på stan och ett besök på Ikea. Maximilian som älskar åka tåg var överlycklig.

Vi började med akupunktur på Vilmer för att lindra hans kolik. Vi hade blivit skickade av barnläkaren till en barnmorska som skulle sätta nålar på honom. Redan efter första besöket var Vilmer som en helt annan bebis! Synd att detta inte gjordes på Maximilian när han var liten! Vilken skillnad det var på Vilmer! Men ett besök räcker inte så det blev flera besök men det hjälpte absolut och det var värt det! Den 10 april var Maximilian helt blöjfri på dagarna! Och några dagar efter det var han även blöjfri nattetid.

Vi besökte den lilla djurparken här i närheten vilket uppskattades av Maximilian! Den 21 april var min storebror på besök från Umeå och hälsade på. Vilmer fick träffa sin morbror för första gången. Maximilian har träffat honom ett par gånger tidigare men tyckte det var lika kul för det! :)

Den 30 april har Maximilian gymnastikuppvisning.


                                                 

Maj månad börjar med att kompisen Hugo fyller 1 år. Solen skiner och det är sommarvärme ute! Vi tillbringar en hel del tid hos min mamma där Maximilian kan rida på pållarna och plocka ägg inne hos hönsen vilket han älskar att göra. 4 maj börjar vi på babysim med Vilmer. Han älskar att bada!

Vi besöker Medvindsässan i Olofström där mamma och lillasyster höll till. Mamma jobbade väl där med då. Vi fick kika in i en brandbil, leka på lekplatsen och Maximilian stog i lååång kö för att få en ansiktsmålning. En tiger blev han tillslut.

Maximilian köpte sig en fin egen cykel den 7 maj! 11 maj är vi på marknad i Mörrum. Karusellåkning för Maximilians del stog på schemat. Något Maximilian tokälskar och blir överlycklig av är att åka karuseller. Dock blir inte mamma och pappas plånböcker lika glada... 14 maj får Vilmer sin första smakportion. Gott. Vi tillbringar mkt tid ute, äter på glassbåten, går i skogen och vid havet. Vilmer får göra pricktest mot mjölkallergi men det visar inget. Han kan vara överkänslig men det är inte allergi. Tur det! I vilket fall får han ändå fortsätta äta mjölkfri ersättning för att slippa magknip. Den 24 maj vände sig Vilmer från rygg till mage. 25 blev det premiärdopp i Mörrumsån. 28 maj var det sommarfest på Maximilians dagis. Och i övrigt bestod maj månad av att planera Vilmers dop.


fortsättning följer..... 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Debora Persson - 5 maj 2014 13:16


Ni hittar mig istället här http://debbie.bloggplatsen.se/     ...

Av Debora Persson - 29 mars 2014 20:23

Idag sken verkligen solen! Vi har varit ute, eller åtminstone grabbarna. Jag höll mig inne och fixade med de som behövdes fixas här hemma. Övningskört har jag också gjort. Gick väl sådär idag. Höll på att krocka två gånger. Jag har verkligen noll k...

Av Debora Persson - 29 mars 2014 08:15


Nu kan jag äntligen titulera som som något så stort som FASTER! Jag är ju den enda i syskonskaran som inte haft syskonbarn. Men nu så äntligen har jag blivit faster till storebros lilla Ines. ♡♡ Hon kom igår på förmiddagen och lika ra...

Av Debora Persson - 28 mars 2014 20:19

Vilken helt fantastisk bra start vi fick på denna helgen! Ett datum att lägga på minnet med andra ord. Och på födelsedagslistan ♡♡ Vaknade upp i morse och med tankarna på helt andra saker! Vilka tvärvändningar! Likaså vädret, i...

Av Debora Persson - 27 mars 2014 10:09

En regnig och grå dag idag. Jag som hörde det fina vårvädret skulle komma idag? Förhoppningsvis kommer det nu till helgen så vi kan tillbringa mycket tid utomhus med grabbarna. Några ärenden inom stan om en stund. Jag ska hämta ut ett nässpray ...

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se