♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under januari 2013

Av Debora Persson - 25 januari 2013 20:21

Jösses vad man uppskattar helgerna nu när man inte är mammaledig längre!

Oj oj oj! När man är mammaledig så är det inte samma sak när det är helg!

Idag har jag varit i skolan.

Hade både engelska och matte och det är de två ämnena som jag verkligen behöver för att kunna söka in till högskolan till hösten.

Har inte tänkt så mycket på det, har ju ändå klarat kurserna på folkan när jag gick där men eftersom frånvaron var för hög med någon procent då jag fick vabba en hel del så klarade jag ändå inte det. Klarade kurserna men fick inte självaste slutbetyget eller vad man ska säga då frånvaron var lite för hög. Sak samma, har ändå tänkt att jag ska klara det galant då denna gången men idag gick det ändå upp för mig att det jag läste på folkan var under ett år, två terminer. Nu ska jag klara ALLT på en endaste termin!

Nu får jag banne mig ligga i med pluggandet! Och eftersom jag ska söka högskolan så behöver jag sluta en vecka tidigare än de andra som inte ska söka högskolan eftersom betygen måste in i tid.

Idag på matten fick vi ett "test" med tal och uppgifter osm vi skulle svara på så läraren kunde se ungefär vad vi kunde... Det började bra tyckte jag. De två första frågorna gick galant men sen stod det helt stilla i huvudet. När det gäller matte så stänger min hjärna av totalt och det gjorde den verkligen idag!

Jag kände igen talen och så men mindes inte alls hur man skulle räkna ut dom och det var så störande! år verkligen hoppas jag klarar det denna gången! :)


När jag kom hem från skolan så mötte två glada barn mig i hallen! Underbart! Inte ofta man kommer hem själv och barnen möter en! Annars är det ju alltid pappan som kommer hem och barnen möter honom i hallen. ♥♥


Idag var dessutom Vilmers sista inskolningsdag!

Och jag lämnade honom idag 9.30 som han lämnats hela tiden innan. Och när jag skulle kryssa i att han kommit såg jag på hans schema att han idag skulle kommit klockan 9 redan. Tusan med att vi missade det. Han blev lite ledsen när jag lämnade ifrån mig honom och han klamrade sig fast i mig när fröken försökte ta honom men jag tror det gick över ganska fort ändå sen när jag gick. Jag hämtade ju inte honon utan det gjorde mannen och Maximilian. Vilmer var på den andra småbarnsavdelningen och lekte och det hade gått bra iallafall.

På måndag ska han vara där längre och då är det 9-14 som gäller. Precis som för maximilian. ♥

 

Av Debora Persson - 25 januari 2013 08:14

Idag låg jag kvar lääänge i sängen.

FY sjutton vad kallt det var! Såklart men hellre ligger kvar under duntäcket. Men upp måste man förr eller senare om man ska kunna komma iväg till skolan sen. Veckans längsta dag har jag på fredagar. 10.15-14.45


Redan igår kände jag att det är en jäkla skillnad på dagarna när man har något annat att göra än att vara mammaledig.

Man kunde liksom längta till fredagen och helgen. Man känner verkligen att dagarna räknas annorlunda och helgerna uppskattas till max! Är man mammaledig spelar det egentligen inte roll vilken dag det är och man hade lika gärna kunnat ha film och chipskväll en tisdag om det skulle vara så.


Idag är Vilmers sista inskolningsdag på dagis!

Nästa vecka är det full rulle då med andra ord. Dagis för båda barnen. Denna veckan har ju Maximilian varit febersjuk så inte mycket dagis för honom inte.


Nehej, dags att göra sig i ordning för dagen.

Helgen är kommen och fast vi inte har något planerat så har vi fullt upp! Det är härligt det! :)


 


Av Debora Persson - 24 januari 2013 10:03

.. vad kallt det var ute idag!

När mannen ringde innan sa han till mig att vi skulle klä på oss för det var jättekallt ute. Klädde på mig som vanligt och på Vilmer en extra "rånarluva" under mössan.

När vi kommit ut och börjat gå bort till vårt vagnförråd kom jag på att jag glömde mina vantar men som tur var så hade jag glömt mina vantar i den andra vagnen i förrådet så slapp masa oss hem igen för ett par vantar.

Vilmer var ledsen när jag lämnade honom.

Fröken försökte ta honom men Vilmer klamrade sig fast i mig och började stortjuta. Stackarn. Men han lugnade nog ner sig ganska snabbt för det var fruktstund när vi kom.

Av Debora Persson - 24 januari 2013 08:16

God morgon!

Mannen och Maximilian är redan i väg för dagen.

Mannen ska på möte hela dagen och Maximilian ska tillbringa dagen hemma hos sin farmor. Egentligen skulle farmor hämtat honom på dagis men eftersom han fortfarande inte är tillräckligt pigg för dagis än tillbringar han hela sin dag hos farmor.

Vilmer ska på inskolning som vanligt men eftersom jag är i skolan sen och mannen på ett viktigt möte så hämtar faster honom och så får han tillbringa lite tid hos henne idag.


Men just nu är Vilmer tokigt trött och han ligger i sin säng men vägrar sova.

Hade varit bra om han kunde ta en snabb powernap innan dagis då han är blixtertrött när han är där ananrs.

Han brukar ju sova vid den tiden annars.

Om en stund ska vi bege oss till dagis och sen ska jag hem och göra mig klar för skolan.




Av Debora Persson - 23 januari 2013 12:57

Tjihoo vilken stressig förmiddag det varit!

Maximilian hade lite feber igårkväll och fick stanna hemma idag från dagis så Vilmer fick åka dit själv idag på sin inskolning. Jag hade egentligen tänk gå på den frivilliga föreläsningen idag vid 10 men struntade i den så jag kunde vara hemma med Maximilian när mannen lämnade Vilmer.

Maximilian var nämligen väldigt ledsen över att inte få åka till dagis idag.

Vid 10.30 åkte vi till affären för jag skulle köpa ett block till matten som jag skulle gå på som var efter föreläsningen kvart över 11. Efter affären hämtade vi Vilmer klockan 11. Sen var det snabba bud in till skolan. Sprang upp för alla trapporna så jag skulle hinna till kvart över. Då sitter det en lapp på dörren att lektionen är inställd. Fick snabbt ringa mannen som fick vända och åka och hämta mig.

Jisses. Och stackars Maximilian fick asas ut fast han frös och inte alls var pigg för jag skulle till m in lektion som sen var inställd.

Men men, han var glad för det. Är man sjuk får man nämligen en tidning i affären =)


Om en stund kommer Oskar och hälsar på oss. Meningen var väl att de skulle åka lite pulka idag men det blir inte av nu när Maximilian inte är så pigg. Maximilian tyckte till och med att vi skulle åka till sjukhuset med honom men han ville inte ha någon spruta och ingen äcklig medicin. Envisa onge tjatade och tjatade om detta sjukhus hela vägen hem innan. Men det är ju bra att han vill till sjukhuset och att han inte är rädd för att åka dit =)

Men något sjukhus blir det inte denna gången =)


Ringde och bokade simskola till Maximilian med innan. Tyvärr är inte tiderna de bästa då simskolan börjar 14.00 måndagar och torsdagar. Vi är anmälda iallafall men får se om vi ska dit eller se om vi kan komma med i nästa grupp några veckor senare för det finns senare eftermiddagstider med men de var fullbokade nu. Tycker det är lite lurt med simskoletiderna. Hur många föräldrar är hemma med sina 3-4-5 åringar vid den tiden om dagarna normalt? Förhoppningsvis kan vi få tid runt 17 åtminstone isåfall. Får se hur vi gör! =)

Av Debora Persson - 23 januari 2013 08:15

God morgon!

Vi är uppe allihopa, Maximilian hade feber igårkväll så han får vara hemma idag. Jag ska till skolan en timme lite senare och Vilmer ska snart till dagis på inskolning. Fullt upp för allihopa idag! :)


 

Av Debora Persson - 22 januari 2013 19:03

Idag var mannen iväg och köpte biobiljetter på Ica till honom och Maximilian.

Om man är medlem i Paprikaklubben på Ica så kunde man köpa biobiljetter till förhandsvisningen     

till Disneyfilmen Röjar Ralf billigt.

30 kronor stycket så det är ju inte alls farligt!

Och Maximilian som älskade förra biobesöket var väldigt glad över att han ska få gå med pappa med! :)


Maximilian blev medlem i klubben redan i september men har fortfarande inte fått  något medlemskort men det löste sig ändå och en ny ansökan fick skickas in så förhoppningsvis får han hem ett kort snart :)


Filmen ska de se på nästa lördag!







  

Av Debora Persson - 22 januari 2013 18:42

Idag var det tid för skolan igen för min del.

En lektion hade jag idag och skulle egentligen ha en till men den var inställd eftersom det var föreläsning istället. Det är många föreläsningar nu i början och det är frivilligt att gå på dom och de handlar om olika saker så man kan gå på de som intresserar en. De handlar om hur man kan studera lättare och lite sånt som kan vara behövligt. Jag gick på en av två idag då jag inte var särskillt intresserad av den andra. Men kommande föreläsningar verkar intressantare så jag ska gå på de flesta iallafall :) Men först var det iallafall lektion och jag vet inte om det var för det var första gången idag eller om vi kommer vara så få hela tiden men idag var vi iallafall hela 3 stycken på lektionen..

Förhoppningsvis blir vi fler lite senare på just den lektionen.


Det översta schemat är det som vi fick först med alla färgerna. Men det är alla lektioner som är med där. Själv har jag bara de där som är på andra schemat.

 

Inte så illa pissat schema med andra ord! Det randiga är till för om man vill ha lite extrahjälp och tid för prov och omprov!

 




Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards