♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under februari 2013

Av Debora Persson - 17 februari 2013 10:09

Vilmer låg och sov i sin säng när jag skulle kolla till honom.

Då upptäcker jag att han inte ligger i sin säng utan han ligger på våran säng precis vid kanten. Jag tänkte hur sjutton han hade kommit dit, för han är inte tillräckligt gammal för att kunna ta sig ur sin spjälsäng och om han mot förmodan skulle kunnat göra det så hade han trillat och slagit sig och då skrikit och det hade han ju inte gjort.

Jag böjde mig över honom för att gosa lite med honom innan jag skulle lägga tillbaka honom i sin säng och då känner jag något varmt tar tag om halsen på mig och trycker ner mitt ansikte. Jag skriker med det hörs ingenting. Jag blir livrädd och reser mig upp. Jag ser ingenting om vad som kunde tagit tag om min hals och dragit ner mig.

Sen ska jag gå och lägga mig. Jag känner ännu en gång hur något tar tag i mig men jag ser inget. Jag skriker men det hörs inget.

Mannen kommer och ska lägga sig med och jag berättar för honom att någon eller något flyttat på Vilmer och att något tagit tag i mig.

Då säger han att han ser en kvinna vid sängkanten.

Jag vågar inte titta för då skulle jag skrika och det skulle ändå inte höras något.

Säger att ser jag något eller känner något mer nu så kommer jag flytta direkt. Jag tänker inte vänta en månad till. Mannen säger att hon är genomskilnig och ser arg ut.

Flera gånger till känner jag kvinnan stå bredvid mig vid sängkanten.

Grejen är den att jag drömde detta. Hopaps jag verkligen! Jag har vaknat flera gånger i natt och varit livrädd och har inte vågat titta om där skulle stå en kvinna vid sängkanten på riktigt. När jag vaknade var jag helt torr i munnen precis som om jag försökt skrika i evigheter. Dessutom flyttade jag in i mitten av sängen för jag ville knappast ligga ute vid kanten. Jag vågade sen inte somna om på väldigt länge.

För det var så jäkla verkligt. Det var vårt sovrum, vår säng, jag visste att vi skulle flytta och någon var ute efter mitt barn.

Snacka då paniken när man vaknar en stund senare och Maximilian gallskriker inne på sitt rum.

Min första tanke var att kvinnan hade gått in till Maximilian istället och skulle stjäla honom.

Riktigt panikskrik som om han vore livrädd!

Mannen går in till honom och hämtar honom för han vill inte sova inne på sitt rum längre!

Maximilian har haft en mardröm han med. Stora spindlar var inne på hans rum!

Han lägger sig mellan oss och han är kokhet! Han fryser och vill lägga sig under mitt duntäcke fast man skulle kunna koka vatten på honom.

Han vågar inte somna på väldigt länge sen, han ligger och tittar ut i rummet och vågar inte blunda. Tillslut somnar även han men väldigt oroligt. Han rycker till några gånger och vaknar sen av att det är krokodiler med stora tänder inne i rummet.

När vi väl somnat allihopa ropar Vilmer och vi ligger sen hela familjen i samma säng de sista små timmarna innan vi ska stiga upp.

När Vilmer sen vaknat för att stiga upp tar vi tempen på Maximilian som har 39.5 i feber. Och då var han inte lika varm som han var tidigare så han låg nog närmre 40 grader på natten stackarn.

 

Så denna söndag är ingen av oss särskillt pigga. Maximilian som skulle gått på gympa idag fick hoppa över det och istället tar vi myssöndag deluxe.


Av Debora Persson - 16 februari 2013 21:06

Idag var det träff med mammagruppen. Jösses vad de växer alla barnen! Man tänker inte på det när det är ens eget barn, men när man ser de andra små barnen som oxå har börjat gå och växer till sig. Då märker man att man inte längre har någon liten liten bebis längre. Nu leker barnen med varandra och lägger märke till varandra betydligt mycket mer än de gjort för några månader sedan.


Efter träff med mammagruppen plockade vi lite här hemma, städade och packade lite innan Oskar kom på besök. Tacos och melodofestivalen.

Vilmer sover sen länge nu och Maximilian ligger i sin säng och läser om han inte redan somnat.


Av Debora Persson - 16 februari 2013 09:24

God morgon!

Vilmer vaknade redan 07 och skulle upp och leka. Mannen fick snällt följa med honom medans jag snozade till 08 när Maximilian vaknade. Nu tar Vilmer en snabb powernap innan han och jag ska iväg och träffa mammagruppen.


I morse när Maximilian vaknat kom han in och myste ivår säng en stund innan vi steg upp. Vi sjöng "Björnen Sover" och efter sa jag att han var en björn.

Han svarade med "Nej, jag är ingen björn. Jag är ju Maximilian. Maximilian BATMAN!"

Sen berättade han för mig att han vill ha många ödlor när han flyttar till sitt hus.

Mjaaae, några ödlor blir det nog icke. Inte förrän han flyttar till eget hus.

Nu tog precis knasbollen tag i min arm och sa att han ville snora på mig.



Av Debora Persson - 15 februari 2013 20:54

Jag skrev precis ett långt inlägg här men innan jag hann spara det så hade datorn bestämt sig för att starta om. Alltid samma tur..


Nu är iallafall helgen påbörjad.

Den invigdes med besök av Danne och varma mackor till middag. Nu är det fredagsmys som gäller. Vilmer sover sen 19.00 och Maximilian är fortfarande vaken.

Helgen är planerad lagom mycket vilket är riktigt skönt. I morgon blir det träff med mammagruppen och på eftermiddagen får vi besök av Oskar. På söndag är det återigen gympadags för Maximilians del. Ska försöka hinna packa några flyttlådor och plugga lite med denna härliga helg!


 
  

Av Debora Persson - 14 februari 2013 16:26

Häromdagen fick vi veta att de som kollat på lägenheten ville ha den.

Och idag fick vi veta om vi skulle bli av med lägenheten 1 maj som egentligen är datumet vi skulle flytta eller om vi skulle bli av med den redan 1 april som vi ville då huset vi ska flytta till redan står tomt så det är fritt fram att flytta in.

Fick veta idag att vi blir av med lägenheten 1 april! Men vi kan flytta in redan någon vecka tidigare om vi vill så då kan vi ta flyttstädningen i lägenheten med ro och slipper stressa med den.

Så... om lite mer än en månad blir det då flytt! =)

Och helt plötsligt blir man superstressad med allt vad packning heter och innebär!

Men guuuud så skönt att slippa lägenhet nu, boka tvättider, bära ungar och matkassar i trapporn och allt det där...

Av Debora Persson - 13 februari 2013 20:21

Mannen är och glor på fotboll borta på puben med några kompisar och barnen sover så sött. Jag är ensam ikväll. Jag har precis skickat iväg ett skolarbete och ska snart sätta mig att plugga lite till. Har dock ingen plugglust.

Tog en powernap i eftermiddags så jag är inte det minstaa trött just nu.

Men plugga behövs iallafall. Det är galet mycket att göra fast man inte kan tro det eftersom man knappt är i skolan om dagarna och jag bara läser 4 kurser. Men det är gaaalet mycket och imtensivt.


En traskande kille i de fina kläderna han fick av morbror David och Viktoria i somras.

Nu har han äntligen kommit i dom! :)

 

Av Debora Persson - 13 februari 2013 19:38

Nu kommer här en tävling där ni kan vinna antingen 2 par klacksparare eller 2 paket färgskiftande spalampor från Smartasaker.se.


 

 

Jag tävlar hos Debbie- Mamma till 2 prinsar om 2 par klacksparare eller

2 paket färgskiftande spalampor!

Tävla HÄR du med!

 

Tävlingsreglerna är enkla och alla kan vara med och tävla. Läs igenom tävlingsreglerna noga så du gör rätt. Ju fler alternativ du väljer desto större chans att vinna!

 

  • (Obligatoriskt) Gå in på smartasakers hemsida HÄR och leta reda på svaret på denna frågan:
    "Var ligger SmartaSakers butik i Stockholm?" Skriv svaret i en kommentar i detta inlägget.
     Skriv även med om du vill vinna klacksparare eller spalampor!
  • (Frivilligt) Gilla Smartasaker på facebook. Skriv i en NY kommentar i detta inlägget med ditt namn som du gillar med på facebook.
  • (Frivilligt) Kopiera bild och bildtext och tipsa om tävlingen på din blogg eller dela tävlingen på facebook. Skicka länken i en NY kommentar till denna inlägget.

 

Kommentarerna kommer hållas gömda sålänge tävlingen pågår så ni inte kan tjuvkika på tävlingssvaren :)

Tävlingen avslutas torsdagen den 21 februari 2013 klockan 21.00

Av Debora Persson - 12 februari 2013 19:20

Hörde precis på nyheterna att personal på förskola fått sluta för de kränkt de små barnen.

De har till exempel skrattat när de trillat och slagit sig och låtit bli att trösta barnen, kallat dom för fula saker, inte brytt sig om barnen och härmat barnen.

Där var en flicka som slutat knyta an till vuxna människor efter att ha blivit så dåligt behandlad av personalen.

Fy fasiken vad hemskt. Hur kan man få för sig att göra något sånt mot ett litet barn? Tänk om personalen skrattat åt mina barn när de trillar och slår sig och sen låta bli att trösta! Jag vet inte vad jag hade gjort om mina barn fått vara med om det. Man ska ju känna sig trygg med att lämna bort sina barn om dagarna till andra vuxna människor. Och barnen ska trivas med det.


I eftermiddags fick vi lite fikabesök av Tim.

Maximilian tyckte det var väldigt roligt med besök och fick något sorts speedenergi och han sprang runt som speedad iller. Övertrött. Vilmer ligger och sover just nu, och Maximilian ligger med med han sover inte ännu.

Jag slänger upp benen på soffan nu resten av kvällen!



Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skapa flashcards