♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under augusti 2013

Av Debora Persson - 11 augusti 2013 16:22

Igår morse flyttade jag och barnen hem till min mamma. Hon hämtade oss vid 9 och sen åkte vi hem dit för lite frukost innan mormor, morfar, Kalle, Algot och Kalles kompis kom. Vi skulle nämligen fira Kalleponkens 22 årsdag.

Det blev köttfärspaj och fika. Vi hade köpt en låda och fyllt med energidryck, läsk, chips, ostbågar, vattenpistoler, frukt, choklad och lite annat smått och gott som går åt till honom så han blev nog nöjd. :)

Mannen kom senare när han vaknat efter sitt nattpass. Vi badade bubbelpool med innan han fick åka hem och förbereda sig för en ny jobbnatt.

Maximilian som brukar sitta i traktorn och låtsasköra skulle äntligen få åka med den när Kalle var nere för han kan med den men när de väl skulle åka iväg så funkade den inte så Kalle löste det med att de kunde köra gräsklipparn istället. Det är ju nästan samma sak :) Maximilian satt i Kalles knä men styrde hela tiden själv. Sista lilla stunden fick Vilmer åka med i släpet där bak. Oj jisses vilka lyckliga pojkar jag hade! :)

                             

I morse vaknade jag av en glad Vilmer klockan 06.30 Jag trodde jag skulle dö! Pissatrött var jag och trängdes i en smal säng med Maximilian som egentligen skulle ligga i annan säng men vaknade oroligt på kvällen och skulle sova brevid sin mamma. Vilmer satt upp i resesängen glad i hågen och skulle absolut inte somna om. Gick  ner och gjorde välling till herren och sen låg vi alla tre i smala sängen och trängdes fram till maximilian fick en vällingflaska i huvudet och vaknade. Vi gick upp och tittade på film och strax därpå kom mamma upp med.

Idag är jag verkligen skitslö och skulle kunna somna när som helst.

Jag somnade sittandes innan när vi var ute och fixade med hästarna hos mamma.


Av Debora Persson - 9 augusti 2013 20:00

Lediga idag och idag har vi fixat och gjort en massa!

De som äger huset har varit här och sågat ner det hemska trädet som hänger på huset. Här på bilden har dom sågat ner en del och det som gömde sig under alla grenar var en siffra på huset! Det har vi inte sett tidigare! Under grenarna finns det även ett fönster in till altanen så genast blev altanen mycket ljusare när trädet försvann!

Vi har även varit inne i stan och fixat med lite grejer och sen blev det en liten runda till Ronneby med när vi ändå var ute och körde.

 

Vi har även hunnit med att påbörja packningen till vår lilla semester.

Jag jobbar hela nästa vecka och det är inskolning på dagis så vi kommer ha fullt upp. Jag jobbar ända till lördag eftermiddag och vi åker senare på natten så vi har påbörjat lite med packningen.

Maximilian är helt uppspelt inför resan och tjatar jämt "Först åker vi bil, sen åker vi flygplan och sen åker vi buss. Sen är vi framme!" Han packade såhär och anser att han packat klart....

 

Uvdräkter, Uvhatt, ett fiskespel, tvål och pysselbok. Det är vad han ska ha med sig på sin semester ;) Tror jag får hjälpa honom med att packa lite kalsonger iallafall. :)





Av Debora Persson - 7 augusti 2013 20:16

Idag var det inskolningsmöte på nya förskolan barnen ska gå på.

Det var ju möte med Vilmers avdelning eftersom det är småbarnsavdelningen så de andra föräldrarnas barn som ska börja är ju lite yngre än Vilmer eftersom han redan gått ett halvår på förskolan och det har inte de andra barnen.

Det gick bra iallafall. Fick inte veta så mycket nytt eftersom det i stort sett är likadant som förskolan de gått på innan. Dessutom är förskolorna i stort sett likadant byggda så ingen nyhet där heller ;)

Just nu är där bara 8 barn som går på avdelningen då många av barnen gått över till den större avdelningen nu efter sommaren. Det kommer vara 13 barn sen i höst när våra barn börjat på avdelningen.

Det tar bara 5 minuter att gå med så det är väligt nära och bra så här kommer vi nog trivas toppen! :)

Vi fick inte ihop det riktigt med inskolningstider, men tillslut fick vi ordning på det. Båda barnen ska skolas in nästa vecka med start på tisdag. Och jag jobbar. Så det körde ihop sig lite. Maximilian har tydligen bara en inskolningsdag medan Vilmer har tisdag-fredag. 

Men det löste sig med att jag bytte bort min förmiddagstur till eftermiddagstur så jag kan vara med och skola in på förskolan. Veckan efter är vi på semester ju men det gjorde inte så mycket eftersom båda barnen gått på förskola tidigare så ska det inte vara så knepigt för dom. Men vi får se hur det går.. :)

De visste ju först inte att Vilmer redan gått på förskola så de blev förvånade när jag sa det för de borde fått reda på det annars. Så när de fick reda på det så trodde de inte alls att det skulle vara några problem med att skola in Vilmer heller. :)

När jag kom hem så ringde jag hem mina små prinsar som tillbringat dagen med farmor och farfar. Det hade gått jättebra för barnen och de var nöjda. :) Vilmer fick välling och däckade strax efter han kommit innanför dörrarna. Maxmilian däremot sitter i soffan och leker och väntar på att pappa ska komma hem från jobbet.


Av Debora Persson - 7 augusti 2013 11:28

Möblerar om lite i vardagsrummet, och Maximilian kommer utspringandes från sitt rum och fräser "Det var ett jäkla oväsen! Vad gör ni??!" Han blängde surt och gick sedan tillbaka in till sitt rum och fortsatte att leka. Undrar om han själv hört frasen för många gånger när han stökar runt i huset tillsaammans med sin lillebror? :)

     

Av Debora Persson - 7 augusti 2013 08:10

God morgon!
Idag blev vi väckta av att det ringde på dörren, mannen som ska sätta in luftluften idag kom lite tidigare än planerat. Men idag är det onsdag och idag har vi verkligen fullt upp! Pojkarna ska tillbringa större delen av dagen hos farmor och farfar medan vi ska iväg, sen ska mannen jobba och jag ska på inskolningsmöte på dagis. :)


Igår var vi på cirkus.

Mamma hade fått 4 fribiljetter på jobbet så vi tog med oss Algot med eftersom Vilmer kom in gratis då han är under 2 år.

Cirkus Bambino är ju långt ifrån cirkusen jag och Maximilian var på i början av sommaren men barnen tyckte det var roligt och det är ju huvudsaken. Själv tyckte jag den var ganska tramsig, då de skrattade åt sina egna skämt för de kunde själva inte hålla sig för skratt, mycket "vuxenskämt" som absolut inte är för barn. Vilmer tyckte det var lite halvroligt men när de små ponnysarna kom in sken han upp. Djur är ju hans favoriter! Maximilian satt längst fram och tyckte hela cirkusen var underhållande. Vi saatt ju lite knasigt med, vi satt ju på sidan och de som uppträdde gjorde det bara rätt fram så man såg inte allt heller. Å andra sidan var där knappt något folk, Ca 45 stycken med inräknat småbarnen som inte betalade och som satt i knä så det var inte så mycket folk. Lite tramsiga skämt, jonglering som ibland misslyckades, ponnysar som sprang ett par tre varv och på slutet kastade de knivar. Inget jag hade valt att själv betala för men nu kom vi in gratis och Maximilian var nöjd så då blev kvällen ändå bra! :)

 

Efter cirkusen åkte vi hem och lämnade Algot efter att ha hållit honom som gisslan i över ett dygn. ;)

Men det hade gått jättebra med honom och barnen. Han hade tur att barnen sov till 09 och mannen gick upp vid 09 så han slapp passa barnen så mycket där på morgonen! Men sen var han med och undehöll barnen under dagen. :)

Snart träffar vi Algot igen och Maximilian är överlycklig över att han ska sova över hos Algot i helgen! :)


Ing

Av Debora Persson - 5 augusti 2013 21:27

Ikväll har vi lillebror Algot hos oss. Maximilian är lyckligast i världen att morbror är här och leker!

Vi hämtade honom efter vi varit och veckohandlat. Jag körde både fram och tillbaka och det gick kanoners! :)

Vi tog hem Algot och alla killarna åkte direkt och badade i havet. Själv gick jag ner i källaren och skulle fixa golvet. Där är ju inte fixat sedan vi flytta in, och där är garanterat inte fixa på flera år innan vi flyttade in.

Så jag kastade ut de sketna mattorna som fanns där, sopade undan allt skit på golvet och skurade sedan golvet. Förstörde typ moppen så skitigt var golvet!

Men nu ser det genast bättre ut och vi får lägga in egen fräschare matta och köpa lite lukta-gott så blir detr nog snart bra där :) Men detta är bara i gången i källaren, i tvättstugan och gillestugan är det fullt med grejer men det får bli en sak i taget! :)

När killarna kom hem från badet så gjorde vi middag, hemmagjord pizza fick det bli.

Nu ska jag iallafall lägga mig, i morgon är det jobb som gäller! God natt!


Av Debora Persson - 5 augusti 2013 10:11

Det börjar närma sig höst och därmed börjar alla födelsedagar i vår släkt, hur många som helst som fyller år höst och vinter. Maximiliaan satt igår och tittade lite på lekmers hemsida för att hitta lite som han önskar sig.

Bland annat önskade han sig en lekstuga som Vilmer kunde bo i.... Och Jake och Piraterna skepp står också högt upp på listan. Sen var där riktiga träverktyg som hammare och såg och även snickarbälte. Snickarverkyg kan jag gå med på, men ett eget litet hus till Vilmer vetesjutton. Jag vill helst att Vilmer bor inne hos oss. ;)

   

                       

Av Debora Persson - 5 augusti 2013 09:01

God morgon!
Ledig idag och solen skiner! Det är måndag och denna veckan har jag väntat på länge. Veckohandling står på schemat idag. Jag ska hinna övningsköra lite och så tag vi tänkte jag vi skulle fixa nere i källaren med idag. Igår var vi och hämtade hem en frysbox nämligen som ska stå i källaren. Den lilla frys vi har räcker ju inte till för någonting så nu skaffade vi oss en frysbox. För mig är en frysbox mer en glass-och-kakor-frys. Det är där man kan förvara allt gott som glass och bullar. :) Nu kan vi baka massor med bullar här hemma :)



Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards