♥Så Älskade Från Första Stund♥

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2012

Vårdcentralen X2

Av Debora Persson - 3 oktober 2012 17:17

Igår blev det en runda till vårdcentralen, eller det blev två men vi började med en först.

När mannen kom hem från jobbet åkte vi direkt till vårdcentralen som hade drop in fram till 15 så vi kom i sista sekunden.

Vilmer hade hemsk hosta, täppt i näsan och hade ganska jobbigt med andningen så vi tänkte åka in för att se om vi åtminstone fick något för hans hosta så han- och vi skulle få sova.


En läkare lyssnade på honom och han hörde att det var mycket slem som störde andningen så Vilmer skulle få andas i en såndär mask för att få det lite lättare.

Minns när Maximilian fick göra det och det var inte det roligaste kan man säga..

Hela besök tog en bra stund- 1 timme och mannen satt i bilen och väntade med Maximilian eftersom vi trodde det inte skulle ta så lång tid att få lite hostmedicin. Men först fick vi vänta en liten stund innan vi fick komma in till sjuksköterska. Efter det fick vi vänta ca en kvart för att komma in till läkaren och sen fick vi vänta en bra stund för att få andas i masken då de inte hade grejer hemma till det så de sprang runt och försökte lösa det.

 

Tillslut fick vi då komma in och Vilmer fick först dricka kortisontabletter som löstes i vatten innan han fick andas i den jobbiga masken.

Då andades han in adrenalin. Det var ju inte det lättaste att få honom att göra detta då han gallskrek och vände bort huvudet hela tiden.

Efter att ha andats en gång fick vi vänta en kvart för att sen låta honom andas igen. Denna gång slapp han masken och sköterskan kopplade istället på en snabel (?) som var mycket lättare. Vilmer tyckte den såg kul ut och trodde väl antagligen att den sprutade ut mat för han började suga på den och han skrattade istället för att skrika. :)


Därefter fick vi gå.

Fick dock ingen hostmedicin och jag orkade inte fråga efter någon heller för Vilmer började bli trött och gnällig. Men de sa att blev det inte bättre skulle vi komma in igen så han fick andas i maskinen en gång till.


 

Vid 19-tiden hade fortfarande inte hostan gett med sig men han andades mycket lättare så jag ringde till 1177 för att se om vi kunde ge honom hostmedicin vi hade hemma, Bricanyl som Maximilian tidigare fått utskrivet.

Det tyckte inte mannen jag pratade med utan han tyckte vi skulle åka in till jourcentralen istället så han skickade oss dit.

Så vi åkte in till jourcentralen.

En läkare kollade på honom och jag sa till honom att andningen var bättre men det var hostan som var värre. Han lyssnade på honom och han hörde att andningen var bättre men de tog ett stick i fingret på honom ändå ifall det skulle vara någon infektion eller annat.

Proverna såg bra ut och vi fick Bricanyl utskrivet till honom.

Idag är han mycket bättre!

 
 
Ingen bild

Fia

3 oktober 2012 18:58

Usch, stackars Vilmer, hoppas verkligen att han blir bra fort. <3

Debora Persson

4 oktober 2012 15:52

Ja nu är han mycket bättre! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Debora Persson - 5 maj 2014 13:16


Ni hittar mig istället här http://debbie.bloggplatsen.se/     ...

Av Debora Persson - 29 mars 2014 20:23

Idag sken verkligen solen! Vi har varit ute, eller åtminstone grabbarna. Jag höll mig inne och fixade med de som behövdes fixas här hemma. Övningskört har jag också gjort. Gick väl sådär idag. Höll på att krocka två gånger. Jag har verkligen noll k...

Av Debora Persson - 29 mars 2014 08:15


Nu kan jag äntligen titulera som som något så stort som FASTER! Jag är ju den enda i syskonskaran som inte haft syskonbarn. Men nu så äntligen har jag blivit faster till storebros lilla Ines. ♡♡ Hon kom igår på förmiddagen och lika ra...

Av Debora Persson - 28 mars 2014 20:19

Vilken helt fantastisk bra start vi fick på denna helgen! Ett datum att lägga på minnet med andra ord. Och på födelsedagslistan ♡♡ Vaknade upp i morse och med tankarna på helt andra saker! Vilka tvärvändningar! Likaså vädret, i...

Av Debora Persson - 27 mars 2014 10:09

En regnig och grå dag idag. Jag som hörde det fina vårvädret skulle komma idag? Förhoppningsvis kommer det nu till helgen så vi kan tillbringa mycket tid utomhus med grabbarna. Några ärenden inom stan om en stund. Jag ska hämta ut ett nässpray ...

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards