♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under november 2011

Av Debora Persson - 19 november 2011 19:48

Hemma efter dagens arbetspass, slutade vid 17.00 och gick sen hem till lillasyster som visserligen inte var hemma men eftersom jag skulle vänta på Oskar som slutade 18.00 för att åka med honom hem så jag slapp ta tåget.

Lillasyster bor på fjärde våningen utan hiss så jag höll verkligen på att dö i trapporna! Det kommer inte bli många besök där nu så länge jag är gravid för herregud vad jobbigt det är. Om jag går över tiden så ska jag åka hem till henne och springa i hennes trappor för då lär förlossningen starta direkt!

Nu är det visst fotboll på tv här hemma så jag ska passa på att gosa med min lilla älskling istället!

Av Debora Persson - 19 november 2011 09:10

Morning!

Denna helgen arbetar jag medans pojkarna är lediga. Inte rättvist alls. :/

Har precis tittat i fotoalbum med Maximilian, som han älskar att göra så det blev lite mys i soffan och nu bllir det frukost innan jag ska bege mig mot jobbet.

Och min lillkille är glad idag för han ska få leka med Ebba förhoppningsvis. De ska på kalas hos hans farfar idag nämligen.

Av Debora Persson - 18 november 2011 22:00

 

Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 1 full dag (v32+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 jan 2012
Du har 54 dagar kvar till beräknad förlossning.

Du är på dag 226 av 280. (80.7%)



Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.




Av Debora Persson - 18 november 2011 11:21

 

Grattis till lillasyster K som tog körkort igår! ♥  

Vad hon kan vara taxi åt mig nu! ;)


Och om jag blir taggad till att ta mitt körkort nu?! Vetesjutton det, blir bara deprimerad när hon som är yngre än mig gjorde det före mig. Men det  klart, kanske dags att fixa mitt körkort nu med då, innan småbröderna hinner före iallafall;) Algot är bara 11 år så om han hinner före mig är det illa! :)

Men  är självklart glad för hennes skull!! :)


Grattis till henne iallafall och nu hoppas vi på att hon kommer på besök lite oftare när hon kan köra själv! :)

Av Debora Persson - 18 november 2011 11:09

Idag är det fredag och hela familjen är lediga. Tyvärr jobbar jag hela helgen annars och mannen är ledig så det får bli extra mys idag istället.

Vi tog sovmorgon till en stund efter 09.00, då väckte jag mannen så han fick hämta Maximilian så vi kunde gosa innan vi steg upp. Tyvärr var inte Maximilian så gosig som jag hoppats på.

Saknar att ha honom brevid mig i sängen. Förr låg han alltid brevid oss och sov men nu för tiden gör han aldrig det. När jag frågar om han vill sova i vår säng så svarar han bara nej. Visserligen är ju det bra, men ibland borde han vilja sova brevid mamma och pappa med ju:)

Idag ska vi in till staden och byta innetofflor till Maximilian. Sen jag köpte mina tofflor har han tagit mina hela tiden och velat ha egna innetofflor så igår köpte jag ett par lurviga monstertofflor till honom. Jättefina och trodde han skulle bli glad för sina nya tofflor men tji fick jag. Han ville absolut inte ha dom. Han gick iväg med dom och la de uppochner så de kanske var lite läskiga eller något och han sa att han inte ville ha dom så dom byter vi idag till ett par han hellre vill ha:)

Annars blir det nog en rätt så lugn dag idag.

Igår blev det som sagt sent då både jag och mannen jobbade till 22. Maximilian blev hämtad på dagis av farmor och farfar och tillbringade kvällen hemma hos dom och vi var inte hemma förrän 23.30 ungefär.

Tur man ska vara mammaledig snart så man slipper dessa supersena kvällar.

   

maximilian visar vad han kan. snart gör han kanske kullebyttor:)

Av Debora Persson - 18 november 2011 10:19
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

80%

Av Debora Persson - 16 november 2011 23:28


Du är på dag 224 av 280. (80%)

Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 6 fulla dagar (v31+6).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 jan 2012
Du har 56 dagar kvar till beräknad förlossning.



Av Debora Persson - 16 november 2011 17:30

Idag är det städning som gäller här hemma!

Eller jag försöker iallafall, ont i ryggen som jag har så blir det en hel del pauser emellanåt och dessutom passar jag på att gosa med min son med när han känner för det. Han har inte riktigt tid att mysa med sin mamma idag.

Han leker för fullt på sitt rum såklart:)


för ett år sedan hade han iaf lite tid att pussa på sin mamma...♥

   

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards