Direktlänk till inlägg 5 april 2012
Igår var jag så jäkla sugen på choklad och då kom jag på att jag kan ju baka mjölkfri kladdkaka.
Det får jag ju äta!!
2½ dl socker
50 g mjölkfritt margarin
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2-3 msk kakao
1 krm salt
1½ dl havredryck
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa socker och fett poröst med 1 msk havredryck. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av havredrycken.Vispa sedan i minst två minuter till.
2. Häll i smord och bröad form med löstagbar botten, ca 21 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter. Låt svalna och lossa sedan kakan ur sin form.
Tips: Servera gärna kakan ljummen med färska bär och havregrädde som du vispar med elvisp i ca 5 minuter!
Idag sken verkligen solen! Vi har varit ute, eller åtminstone grabbarna. Jag höll mig inne och fixade med de som behövdes fixas här hemma. Övningskört har jag också gjort. Gick väl sådär idag. Höll på att krocka två gånger. Jag har verkligen noll k...
Vilken helt fantastisk bra start vi fick på denna helgen! Ett datum att lägga på minnet med andra ord. Och på födelsedagslistan ♡♡ Vaknade upp i morse och med tankarna på helt andra saker! Vilka tvärvändningar! Likaså vädret, i...
En regnig och grå dag idag. Jag som hörde det fina vårvädret skulle komma idag? Förhoppningsvis kommer det nu till helgen så vi kan tillbringa mycket tid utomhus med grabbarna. Några ärenden inom stan om en stund. Jag ska hämta ut ett nässpray ...