♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under september 2013

Av Debora Persson - 12 september 2013 19:58

Inatt drömde jag att jag fick en dotter på tok på tidigt.

Jag har drömt att jag fått barn tidigt flera gånger men då aldrig vetat om det var en flicka eller pojke. I natt var det en flicka som fick ligga i kuvös. Jag kände mig snuvad på graviditeten eftersom jag inte fick vara gravid tillräckligt länge. Jag kände mig snuvad på förlossningen eftersom jag inte fick "vara med" då jag låg nedsövd och fick göra kejsarsnitt. Men nu hade jag en bebis som vägde som ett mjölkpaket och jag fick knappt röra henne. Bara titta genom lådan hon låg i. Snopet att få en septemberbebis istälett för en decemberbebis. Och så missade jag Maximilians födelsedagskalas.

Förhoppningsvis är det en dröm för jag tänker inte missa Maximilians viktiga dagar.

Och helt plötsligt fick jag en känsla av att det är yttligare en lillebror vi väntar på! :)

 

Av Debora Persson - 11 september 2013 20:34

Idag råkade jag ta en liten powernap i Vilmers säng och när jag vaknade och skulle stiga upp så small det till. Bara för att jag tyckte att jag mådde kanon och inte hade några större problem med graviditeten så small det nu. Komm knappt upp ur sängen och hade inte Vilmer skrikit just då där han klättrade och hade fastnat och jag var tvungen att stiga upp snabbt som ögat så hade jag nog blivit liggandes. Skapligt ont. Därefter kunde jag knappt gå men sen blev det lättare.

Nu känner jag mig halvt handikappad igen och börjar få ont och funderar på hur i helskotta jag ska kunna ta mig ur soffan sen.


Ikväll har jag varit på föräldrarmöte på Maximilians avdelning. Mannen jobbade så barnen hade sällskap av farmor och farfar under tiden. När jag kom hem hade barnen ätit lite kvällsmat, borstat tänderna, tvättat sig, pyamasen var på och Vilmer hade somnat och Maximilian var redo för sängen. Sådant uppskattas! :) Maximilian hade dock inte tid att sova än så han satt uppe en stund till innan han somnade brevid mig. Det sista han sa var att han älskade mig och att jag var hans bästa vän. ♥ Gullungen.


Av Debora Persson - 10 september 2013 21:44


Vecka 24+5 med Maximilian

 

 

Vecka 24+2 med Vilmer

 

 

Vecka 24+0 med Trean

 


Av Debora Persson - 10 september 2013 20:08

"Mamma, du älskar mig och Vilmer. Jag älskar dig. Och Vilmer. Vilmer älskar mig och dig mamma. Pappa han älskar.... Oskar, Danne och Viktor. Och farmor. Jag älskar också farmor"

 

 

Av Debora Persson - 9 september 2013 19:27

Idag är det måndag och jag byter vecka igen. Idag har jag gått hela 24 veckor så är inne i vecka 25.

Herregud, man hinner inte med. Nyss var jag liksom i vecka 10... Bebisen bökar hela tiden i magen. Särskillt vid 22-tiden på kvällen. Då är det disco i magen. Även resten av dagen känner jag att det är fullt i gång där inne. En livlig bebis. Känner att det är fortfarande mycket lätt att vara gravid. Ibland får jag lite ont när jag ska resa mig upp, och när jag är ute och går så får jag gå försiktigt annars får jag ont i magen men annars går det hur bra som helst!


På grund av graviditeten kommer jag inte kunna operera ut min visdomstand. Jag har väntat och väntat på operationen som jag skulle få i våras men nu för någon vecka sedan ringde de och skulle ge mig en tid. Eftersom jag är livärdd och hade tänkt att jag skulle få både det ena och det andra när det gäller lugnande medel och bedövningar så får jag inte göra operationen. Är man gravid så får man inga lugnande eller nått sånt. Jag får vänta till efteråt helt enkelt.



 

Vecka 25

Kroppen:Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpennning (tidgare havandeskapspenning) från 60 dagar innan beräknad förlossning. Vill du kunna planera i god tid kan du skicka in din ansökan om gravidpenning redan nu till försäkringskassan.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.


 

Av Debora Persson - 9 september 2013 19:03

I lördags var vi i Ullared och shoppade loss på både det ena och det andra.

Barnen hade vi lämnat hos farmor och farfar och sedan blev de hämtade av mormor och morbror Algot.

Vi fick massor handlat och vi fick med oss två låååååånga kvitton med oss hem. Och med saldot vi hade med oss så kom vi undan med två små hundralappar så vi handlade inte för mer än planerat iallafall :)

På vägen hem åkte vi inom pappa och Suss eftersom de flyttat nu och inte bor allt för långt därifrån. Suss jobbade dock så henne träffade vi inte men vi fikade med pappa och tittade på deras nya hus en stund innan vi var tvugna att bege oss iväg hemåt igen.

Vi hämtade våra små prinsar strax innan 21 hemma hos mamma och då hade vi två trötta små barn med oss hem! :)


     

 

 

 

 

Byxor och någon tröja till barnen

                          


 

Av Debora Persson - 8 september 2013 20:07

Idag har vi fått en hel del gjort. Vi var på Smakfestivalen en stund på dagen idag. Träffade mamma, mormor, morfar, kusiner och även min farfar och hans fru. Vi köpte dock ingenting utan vi hade mest fullt upp med att jaga reda på Maximilian som sprang runt :)

I eftermiddag har jag äntligen skrivit klart mitt tal som jag ska ha i skolan. Jag har haft dödsångest och flera hjärnblödningar på dessa tal man ska hålla men nu har jag äntligen skrivit klart detta. Men det är bara början, för snart ska vi hålla et stort tal, till någon vi känner väl, i 7 minuter utan lapp och bara några stödord. Det har jag också dödsångest inför men har inte tänkt på det så mycket eftersom jag haft ett litet tal innan att ha ångest över. Men nu är det gjort iallafall. Nu ska jag bara hålla det med.... Nu är iallafall helgen över igen och vardagen infinner sig snart igen occh vi gör oss redo för en ny vecka :)

Av Debora Persson - 8 september 2013 07:32

Uppe med tuppen idag. Åkte hemifrån 06 igår och kom hem efter 21 så vi hoppades såklart att få lite sovmorgon av våra gullungar med 06.30 i morse kom Maximilian in till oss och myste. Bebisen i magen vaknade och bökade runt så det gick inte somna om så nu är vi uppe. Maximilian sitter och leker med några Playmogubbar som vi köpte till honom igår när vi handlade i Ullared. Nöjd kille! :) Vilmer får också en liten present sen när han tänker vakna. Idag kommer vi ha fullt upp iallafall. Jag ska plugga väldigt mycket och skriva klart en del arbeten som jag har liggandes så det blir gjort. Sen ska vi även hinna med en runda in till Smakfestivalen hade vi tänkt. :)


Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skapa flashcards