♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under augusti 2012

Av Debora Persson - 21 augusti 2012 22:29

Idag var det underbart fint väder ute igen och vi kände inte alls för att sitta inne så när mannen vaknat upp efter sitt nattjobb så åkte vi och hämtade Maximilian på dagis och begav oss iväg mot Karlskrona.

Där blev det Wämöparken. Lekplats och "minizoo" med höns, kaniner, getter, ankor och en bamsegris.

Lillebror och Sofie kom och lekte med oss en stund innan vi blev hungriga och begav oss iväg för lite mat innan vi åkte hem till pappa och Suss för lite fika och umgänge. Sist, innan vi begav oss hemåt åkte vi inom mormor och morfar för att lämna tillbaka dopklänningen och i utbyte packade morfar med oss en påse bullar som mormor bakat på morgonen. Hon var inte hemma och barnen hade däckat i bilen så det blev inte att vi stannade.

Men en perfekt och mysig dag blev det iallafall!:)



Mamman och Vilmer


Min glada Vilmer!


   

Maximiliangullet gungade

 

Klätterapan!

 

Storebror och lillebror på traktorn!

 

En reeedig bamsegris! Vi såg den inte först, han smälte liksom in bland stenarna så det tog en stund innan vi insåg att där faktiskt låg en gris!

   

Drickapaus!

 

Gung!

 

Gungbrädan var kul!

 

Storebror gungar med lillebror!

   

Älskling!

 

Kliad bakom örat var tydligen skönt!

 

Älskling!

 

Älskling!

 

Traktoråk!

   

Lillebror och Sofie!

   

Snygga dom är ihop! :)

 


Roligt att prova morfars moped!


   

Självklart skulle karln iväg och provköra!:)

 

Mopeden kan slänga sig i väggen, mycket häftigare med morfars motorcykel!! :)

   

Av Debora Persson - 21 augusti 2012 09:33

Hemma efter att ha lämnat Maximilian på dagis. Vilmer höll på att somna i vagnen på vägen hem men fick försöka hålla honom vaken hela vägen då det är totalt värdelöst att äga en barnvagn där vi bor.

Förrådet i källaren där cyklar (och vagnar?) ska förvaras kan man komma till antingen via källaren eller från utsidan.

Dock är det en väldigt smal trappa ner dit och bara en länga där man kan dra sin cykel men man kan knappast dra en barnvägn där och dessutom finns det ingen spärr i dörren så det kan hållas öppen medans man försöker ta sig in genom den och att ta ner vagnen först och sen öppna dörren går inte eftersom det är så trångt där.

Ska man då ta sig ner till källaren med vagnen går man via sitt trapphus och då får man asa ner vagnen i trapporna vilket heller inte är bra.

Vagnen förstörs ju när man måste dra den ner och så ekar det i hela trapphuset och har man då rätt så sura grannar som öppnar dörren så fort de hör minsta lilla ljud så är det rätt jobbigt.

Och dessutom om man har en liten unge med.

Jag kan ju inte sätta vilmer ovanför trappan och gå ner med vagnen för då dunkar han garanterat ner för stentrappan. Har man dessutom en blivande treåring som är med så rymmer han. Det är rena pinan varje gång vagnen ska ut.

Ibland kan vi ha den i bilen och då är det lite lättare men om sambon är iväg så går inte det.

I morse passade Maximilian på att rymma medans jag med Vilmer på ena armen kämpade med att få upp vagnen från trappen och dessutom fick springa och leta efter ståbrädan som var på vift i ett annat förråd.

Hur har dom tänkt egentligen? Och så är de sura om man sätter vagnen i trappen!?!


Så iallafall så höll jag Vilmer vaken hela vägen hem för annars hade han ändå vaknat ett par minuter senare då vagnen skulle dunkas ner i källaren. Han somnade ganska direkt när vi kom hem iallafall.

Av Debora Persson - 19 augusti 2012 21:25

Idag blev det utflykt till Levrasjön med sambons föräldrar och bror med familj.

30 grader varmt ute och tillochmed jag badade idag, inte bara för att det var varmt utan för att det var en bra sjö. Jag gillar inte att bada där det är grumligt och taskig botten men denna sjön är som att bada utomlands ungefär. Man ser botten och det är klart vatten. Sånt gillar jag! Tydligen är det så för det är så kalkrikt vatten..?

Vi tillbringade några timmar där innan vi åkte hem och vilade lite. Sen tog sambon med Maximilian ut och lekte en stund medans jag var hemma med en sovande Vilmer.

Lite senare, efter middagen begav vi oss alla ut på en promenad. Riktigt skönt väder ute idag men antar att det var sista sommarvärmen vi fick i år. Nästa vecka ska det inte alls vara lika bra väder och snart ska hösten komma. Jag ser fram emot hösten!

Då blir det mer vardag och rutiner igen.

Maximilian börjar dagis igen nästa vecka och veckan därpå startar sambon skiftet igen. Då jobbar han 7 dagar och är ledig 2 dagar osv. Ena veckan dag, andra veckan kväll och tredje veckan natt och sen börjar det om igen.

   

Av Debora Persson - 18 augusti 2012 22:03

Ikväll har vi Oskar på besök och vi gick en långpromenad. Var borta där jag bodde när jag var liten. Var uppe på berget och gick, där lekte man allt ofta för många år sedan:)

Av Debora Persson - 18 augusti 2012 07:53

Godmorgon!

För att fira att det är lördag vaknar barnen extra tidigt idag. Att Maximilian vaknar av sig själv klockan 7:15 vet jag inte när det hände sist! Och Vilmer har passat på att vakna tre gånger idag innan vi steg upp allihopa innan pappan kom hem från nattjobbet!

Nu får vi se vad vi hittar på här hemma nu fram till sambon stiger upp klockan 11. =)

    

Av Debora Persson - 17 augusti 2012 20:13

Nu har jag dragit vinnaren till ett valfritt paket namnnappar!  

Vinnaren blev Bondmoran Charlotte.

Grattis till ett valfritt paket namnnappar!! :)

Maila mig din adress, vilka nappar du önskar och vad som ska stå på dom innan den 23 augusti

så kommer napparna till dig inom kort!   

deborapersson@gmail.com

Stort tack till swebaby för sponsringen av tävlingen!



Av Debora Persson - 17 augusti 2012 18:16

Idag fick jag visst lite sovmorgon! Jag vaknade till lite vid 7:15 och såg att varken sambon eller Vilmer var kvar i sovrummet så sambon hade stigit upp med honom och jag fick sova en timme till då Maximilian kom in och väckte mig:)

När vi stigit upp och gjort oss i ordning åkte vi mot Långasjön och träffade sambons bror och barnen. De badade en stund innan klockan blev lagom till jag och barnen skulle åka och hälsa på hos Patricia idag med. Fanny var där med sin lille John Henry med så vi fick träffa henne! Roligt då vi inte setts sen vi flyttade från Malmö! :) Så sist hon såg Maximilian var han precis nyfödd :)

Och lille John Henry så lite och söt, kan knappt tro att mina pojkar varit så små! Han luktade fortfarande nyfödd bebis!:)

Vi fikade och pratade och hade trevligt hela tiden, sen började Maximilian bli trött så vi blev hämtade av sambon som varit och sovit några timmar inför nattens arbete.

Nu väntar vi på middagen som snart serveras så Maximilian snart kan gå och lägga sig för natten. Dundertrött är han allt!

Jag ska ikväll när jag har lite mer tid dra en vinnare av namnnapparna! Så vinnare kommer upp lite senare!:):)
Har förresten inte kunnat få sms på min telefon nu på några dagar men nu ska ni visst kunna skicka sms igen. Min telefon dog innan och när jag laddat och startat om den fick jag 19 sms på en gång och ändå ha rinte alla kommit in ännu som jag vet att någon skickat. Så det verkar gå skicka till mig nu:)

Nu blir det en runda ner till tvättstugan blev jag tillsagd av kocken i huset. Hänga tvätt!


Av Debora Persson - 16 augusti 2012 17:44

Börjar få mycket tomater på balkongen nu :)
Får hoppas att de blir mogna snart så vi kan äta upp dom:)

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Skapa flashcards