♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under december 2010

Av Debora Persson - 7 december 2010 15:45

Hittade denna i dagens metro....


VHS, Freestyke och telefonkiosker

-Vår eviga jakt på snabbare och enklare sätt att göra saker kommer att göra våra mest älskade prylar hopplöst omoderna väldigt snart

-Här  är 11 utrotningshotade prylar.


Sedlar och mynt

Till och med läskautomater tar kort. När man inte ens behöver mynt för att köpa sig en läsk när man är törstig, vad ska man då med mynt till?


Brev

Brevskrivande typer älskar att klaga på hur e-mejl har dödat det romantiska handskrivna brevet. Men hur romantiskt är det att vänta två veckor på att få reda på att farbror Bert fått gikt?


Klockor

Alla har mobiltelefoner. Alla mobiler har klockor. Därför.


Kartor

GPS-teknologin gör att även den mest vilsna resenären alltid vet var hon eller han befinner sig. Därmed är kartan utdöd- och fortfarande omöjlig att vika ihop.


Radion

När vi får Wifi överallt- må det hända snart- kommer det inte längre att finnas något behov av de uråldriga radioapparaterna.


Bensin

Elbilen kommer att bli väldigt populär-så fort vi drabbas av några fler gigantiska oljekatastrofer.


Isbjörnar

I framtiden kommer du att berätta för dina barn om vita isbjörnar som vandrade på polarisen och åt sälungar. Dina barn kommer att svara "polaris? Säl?".


Skrivmaskin

Finns det någon som äger en skrivmaskin idag? Förutom den lilla tanten i "Mord och inga visor"?


Kommunism

Tja, det gick ju inte så bra.


Cd-skivor

Kommer ni ihåg hur retro vinylskivor blev när cd:n blev det dominerande formatet? Det kommer tyvärr inte att hända cd-skivan nu när Spotify finns.


Nycklar

När använde du senast en nyckel för att komma in på jobbet eller låsa upp bilen? Du kan säga vad du vill om kort och koder- men de är här för att stanna.


 

Av Debora Persson - 7 december 2010 06:27

God Morgon!

Sovit mycket mycket bättre inatt! Och Maximilian med eftersom han inte vaknat en enda gång! Inte ofta det händer, alltid vaknar han någon gång ;)

Han sover fortfarande så ska strax väcka honom så han slipper komma nyvaken till dagis.

På måndag förresten så är det lucia på dagis, fick hem lapp igår om att måndag morgon ska barnen lussa för oss. Hur mysigt blir inte det då?! Ska blir roligt att se/höra. Sjunga lär de inte göra så mycket. Det är två avdelningar på morgonen som lussar för oss och det är minsta avdelningen och en av de lite större barnen. För min lille Maximilian lär ju inte sjunga;) Däremot gillar han musik och när man sjunger så han klappar mest bara händerna och gör rörelserna till Imse Vimse Spindel oavsett vilken låt det är ;)


Nu ska det göras i ordning för dagen. Till skolan för reedovisning av arbete!

Lek

Av Debora Persson - 6 december 2010 20:52

Får man inte leka med pulkan utomhus så får man leka inomhus  


 

Mys

Av Debora Persson - 6 december 2010 20:40

♥♥♥

  ♥♥♥   ♥♥♥

Av Debora Persson - 6 december 2010 18:00

Lilleplutten för ett år sedan....♥


      

Av Debora Persson - 6 december 2010 17:15

Mina syskon


Idag ska jag skriva om mina syskon. Blir roligt faktiskt för jag är så stolt över dem och har tur att just jag fick dem :)

Vi är fem barn i familjen.

All kärlek till dem.

♥♥♥


David

Först ut är David, född -86, så han är alltså 24 år fyllda. Han är inte min riktiga bror utan han är bara min halvbror på mammas sida. Men räknar honom iallafall som min riktiga bror eftersom vi växt upp tillsammans hela livet.

David bor uppe i Umeå tillsammans med sin flickvän Victoria. Han jobbar inom det militära/lumpen, som någon sorts boss eller något. Får ta och kolla upp det lite närmre..

Träffar ju David allt för sällan, förra julen var senast jag träffade honom när han var nere och firade jul. Annars var han nere med jobbet i skåne i våras men då jobbade jag den dagen så blev bara mannen och Maximilian som fick träffa honom. Maximilian har ju bara fått träffa morbror 2 gånger så det är inte alls mycket.. :(

Vi får ta och hoppas att han drar med sig flickvännen ner till varmare breddgrader så man kan få träffa dem lite oftare :) Nu kommer de ner till nyår så det ska bli kul att träffas igen:)



Karin

Efter David kom ju jag och efter mig kom lillasyster Karin. Föddes -90 så hon är alltså 20 år fyllda. Karin bor ju i Kristianstad tillsammans med Khaled så henne träffar vi rätt ofta faktiskt. Hon är av den mörkrädda typen så när inte Khaled är hemma så brukar hon sova på soffan hemma hos oss :) K läser Revisor/controller programmet på Kristianstads högskola och trivs väl med det om jag förstår rätt ;)

Alltid skönt att ha lillasyster i närheten. :)

Blogg har hon som ni borde besöka HÄR efter ni läst klart inlägget;)

 

Alexander/Kalleponken

Nummer tre i barnaskaran är Alexander, som även kallas för Kalle inom familjen, fråga mig inte varför. Jag vet nog innerst inne men är inte helt säker på varför. Vi har alltid sagt Kalle iallafall. Och jag kallar honom oftast för kalleponken.

Kalleponken är ett år yngre än Karin så han är född -91, alltså 19 år fyllda.

Just nu bor Kalle hemma hos mamma och pluggar på komvux. I januari ska den gottegrisen tillsammans med flickvännen Sofie och hennes päron till Thailand och åka runt där i hela tre veckor. Säg någon som inte är avis på det?

Kalle är iallafall bäst på datorer, honom ringer jag alltid så fort det är något med datorn. Försöker förklara så gott jag kan på mitt inte-så-bra-på-att-förklara-sätt. Han har alltid svar på vad felet kan vara, annars så säger han att vi ska skicka datorn till honom så han kan fixa den. En datanörd är alltid bra att ha i familjen :)

 

Algot

Sist ut är lillesladdis Algot. Född -00 så han är 10 år fyllda. Algot är halvbror han med  men självklart räknas han också som helbror han med :)

Algot är gudfar till Maximilian med. En stolt sådan. Alltid när han har kompisar med sig och vi är och hälsar på hemma så glömmer han aldrig att presentera Maximilian som sitt gudbarn:)

Trots att han är 10 år gammal så är han fortfarande min lilla lilla gullebror som han alltid har varit. Har svårt att acceptera att han är stor pojk nu och jag tänker ofta att han fortfarande går på dagis. Men det gör han inte, stora pojken går i skolan, spelar fotboll och innebandy och har alltid flickvän som han bjuder på bio, gullungen :)

 

Av Debora Persson - 6 december 2010 07:18

God Morgon!

Fy f*n vilken natt! Den kändes som världens längsta med. Jag har hostat så mycket att jag väckt hela hushållet minst hundra gånger.

Så här hemsk hosta har jag nog aldrig haft?

Det är inte min dag idag.

Av Debora Persson - 5 december 2010 21:04

Efter Maximilians powernap så lekte vi med både lera och kritor. Fick dock sätta stop när han började äta upp kritorna ;)

    Nu ikväll har vi ätit middag, bakad potatis med baconfyllning blev det. Och så tittar vi på film innan vi ska lägga oss. I morgon är det ny vecka igen.

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards