♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under april 2012

Av Debora Persson - 27 april 2012 08:10

God morgon, idag vaknade vi vid strax efter 7.

Det blev massa mys i sängen innan vi tillslut steg upp för att äta lite frukost.

Gråmulen dag idag men det skulle tydligen bli fint väder så det hoppas vi på!

Vad dagen bjuder på vet vi inte än, jag vet en liten herre som är sjukt sugen på karusellerna som står här borta så vi får väl se om det blir en liten sväng inom där kanske.

Funkar vädret blir vi väl ute ett tag, kanske åker en sväng men annars blir det nog att vi är hemma och städar.

Tycker det behövs nu. Hade varit skönt att ha allt städat så man slipper det i helgen. 

Och helgen ja, det ser inte ut att bli det bästa vädret, men i veckan så ser det ut att likna majväder samtidigt som det blir maj. Inte som i april som har liknat novemberväder för det mesta tycker jag.

 

Av Debora Persson - 26 april 2012 20:44

Idag begav vi oss iväg till Mörrum och hälsade på barnens faster. Maximilian fick låna en hel kasse med pussel! Snacka om herren var väldigt glad! Det var lite kneppigare pussel än de där bebispusslena han själv har hemma.

Efter besöket där var vi iväg och lämnade iväg lite inbjudningar och så blev det ett besök hos barnens farfar innan vi var tvugna och bege oss iväg till affären. Jävla skräckupplevelse kan jag säga.

Maximilian står på toppen av sin trotts nu, det är helt otroligt vad knepig han ska vara.

Förra veckan hade vi varit iväg och när vi kom hem så skulle han såklart inte följa med oss upp i trappan. Han var skogstokig och ville inte alls hem. Han skrek och sparkade omkring sig och tillslut var vi tvugna att bära in honom i trapphuset. En av stans bäst drickande alkisar bor ovanför oss så han drämde upp yttedörren och bad oss "få tyst på ungen".

Varje gång vi nu är iväg så får han för sig att han absolut inte ska med oss upp i trappan. Han skriker och vevar omkring sig. Och när vi väl kommer innanför dörren så blir han ännu mer vansinnig och skriker som en stucken gris. Han är vansinnig och bara skriker rakt ut och ingenting hjälper.

Hur länge håller såhär trotts på egentligen? Till dem är 18 och flyttar hemifrån?? Jag kände idag i affären att det var absolut sista gången han fick följa med in i affären innan han fyllt 23. Vilddjur är vad han är min lilla älskling. Tänk att man kan bli så tokig på någon som man älskar så mycket.

Idag var det tur att det visade sig vara Ice Age 3 när vi kom hem så efter en stund med världskrig här hemma så lyckades vårt hjärta ta och lugna ner sig några hekto. Lite mat i magen och sen var han min favoritkille igen! ♥

Jag undrar vem han fått sitt humör efter?   (när man beklagat sig fär sina päron så har jag bara fått höra "jaaaa, du var exakt likadan..." ;) Det är tur han är min lilla kille ändå- han är ju trotts allt väldigt snäll och omtänksam ananrs. Idag fick hans fasters man inte ens titta på Vilmer i bilstolen förrän Maximilian var framme och röt "MAMMAS!" och så vände Maximilian på bilstolen så han inte kunde titta på Vilmer. Med farfar var det likadant idag, det var "mammas Vilmer". Han är beskyddande mot lillebror.

Det är väl för väl då att Vilmer inte är en flicka, för då hade inte hennes pojkvänner haft det lätt om några år ;)

Nu ska jag ta och lägga mig på soffan med minstingen i familjen och sätta  hjärnan på stand by i två minuter innan läggdags. God natt. I morgon är det fredag och helg. Helgen ser vi fram emot iallafall, det blir bland annat gymnastikuppvisning, besök i Norje, sol (?) och mycket annat.


Älskade hulligan♥

    

Av Debora Persson - 26 april 2012 13:29

Idag fick vi veta att vi fått en plats för Vilmer på babysim!

När Maximilian var liten anmälde vi oss också till babysim, men jag började jobba när det startade så vi hoppade det då. Gör visserligen ingenting nu, han lever som fisken i vattnet nu och skulle gärna badat dygnet runt om han hade fått. Får ta och kolla om det finns sim för barn i Maximilians ålder med?

Men Vilmer ska vi gå på babysim med nu har vi bestämt.

Nästa vecka hoppar vi i plurret!

   

Av Debora Persson - 25 april 2012 21:07

Vi som känner Maximilian vet hur mycket han ÄLSKAR att pussla. Han har lika kasst tålamod som sin mamma med det mesta men när det gäller att pussla kan han sitta hur lääänge som helst.

När han pusslat klart pusselt så börjar han om eller hämtar ett annat pussel. Han skulle lätt kunna sitta en hel dag med detta.

Idag när jag hämta min lilla herre på dagis så berättade de för mig att han såklart älskar att pussla och att han pusslat alla pussel de har på sin avdelning så många gånger nu att fröknarna har fått börja gå över till andra avdelningarna för att låna deras pussel för Maximilian kan alla utantill som de har på sin avdelning! :)

Haha, lilla gubben da! Får snart köpa tusenbitarspussel till honom ;) Nej men det är nog snart dags att byta ut bebispusslerna som han har här hemma till lite mer kluriga pussel :)


Det roliga är ju att han faktiskt klarar att pussla helt själv med. Han har lärt sig att om han har en pusselbit som har motiv som liknar motivet på en annan pusselbit så vet han att han bit ska sitta ihop med den andra biten. Går det då inte så vet han att man måste vända och vrida på bitarna så kanske de passar ihop.

 

Av Debora Persson - 24 april 2012 18:54

Idag var det akupunktur igen för Vilmers del. Sista besöket var det så det var skönt. Fast det varit jobbigt att åka fram och tillbaka för ett besök på bara några minuter varje gång, 2.5 mil? så har det varit värt det. Trodde aldrig att akupunkturen skulle hjälpa honom mot koliken men han är som en helt annan bebis nu. Han är en glad herre och har inte ont i magen. Visserligen är det en hel del gnäll från den lille mannens sida, ibland passar ingenting för hans del och det kan vara lite jobbigt. Dock långt ifrån hur det var när han hade kolik.

Nu lämnade jag iväg Vilmers skrikschema till hon som gjorde detta på honom så kaninte visa hur bra det varit senaste veckorna men det har absolut inte varit mycket skrik alls!


I söndags hade Vilmer dock väldigt ont i magen. Orsaken kommer vi till snart. När vi varit på bvc tidigare så har vi pratat om hans magvärk och allt. Jag äter mjölkfritt så gott jag kan och det funkar bra på Vilmer. De sa att om det här med mjölken inte blir bättre efter akupunkturen så ska de göra sk pricktest på honom om det också är komjölkallergi han har. Jag skulle kunna testa mig fram också genom att börja prova komjölk igen.

I söndags testade vi hur det blev om jag drack lite komjölk.

Jag drack ett litet miniglas i Maximilians storlek med mjölk. Kors i krösamos vad jag inte skulle gjort det. Det blev definitivt en jobbig kväll för både oss och Vilmer. Jag njöt av det där glaset med mjölk men jag får nog vänta ett tag till innan jag dricker det igen..

Av Debora Persson - 23 april 2012 21:42


Mammas stjärna. Gråtfärdig och trött innan middagen.

   

Hattkillen



Mammas gullunge

   


Nytattuerad och vacker som en dag. Idag skulle han nya tattueringar då de andra börjar försvinna. 4 stycken valde han ut och han är så stolt varje gång han får sig en ny tattiering och visar gärna upp dom.

 

Av Debora Persson - 23 april 2012 21:01

Idag vaknade vi till fint väder ute så vi begav oss iväg till Mörrum för att mata ankorna. Maximilian älskar ju dessa ankorna. Idag var det dock roligare att springa och jaga dom tyckte han. Det roliga var väl att ankorna i stort sett jagade honom med eftersom han hade mat till honom.


               

Av Debora Persson - 22 april 2012 22:06

Storlek 50/56 är ju en klädstorlek för nyfödda. Man vill ju ogärna att ens lilla bebis ska växa ur sina små kläder så fort. Man blir nästan gråtfärdig när bebisen växer ur en storlek samtidigt som man är så glad att det lilla livet växer och frodas. Iallafall så är Vilmer på gränsen nu till storleksbyte. Det skär lite i mammahjärtat då såklart för nu är han ju ingen pyttebebis längre. MEN kläder i storlek 50/56 är oftast ganska neutrala av sig och väldigt lika. Iallafall Vilmers kläder. Mycket vitt, svart, grått och brunt. De färgglada kläderna vi haft till honom har varit stora favoriter. Nu när vi kan så smått börja använda storlek 62 till honom blir det plötsligt skitkul att klä på honom! Det är nu vi kommer till de kläderna med mycket färger och som är mer personliga. Kläder vi fått när Vilmer föddes (och även Maximilian) är ju de flesta i denna storleken med. Nu är det svårt att välja vad han ska ha på sig. :) Men fortfarande kan han ha vissa kläder i storlek 50 och 56. Och fortfarande är många i storlek 62 på tok för stort för den lille mannen! Lustigt vad kläder är olika i storlekar!


      

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards