♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under april 2012

Av Debora Persson - 22 april 2012 16:42

Söndagen och veckans sista dag är kommen. En grå sådan, regnat har det gjort lite till och från och det har varit en lagom trött och seg dag idag. Natten var inte som vanligt, somnade först vid 23.30 och sov ca 40 minuter innan jag vaknade och somnade sen inte förrän 03.30 Upp vid 8 igen och göra oss klara för Maximilians sista gympapass innan uppvisningen nästa vecka. Pappan och lillebrodern stannade hemma så jag och Maximilian gick upp själva. Innan vi gick värmde Maximilian upp, han sjöng och dansade på låtarna som vi har under uppvärmningarna. Idag blev det lite annorlunda pass eftersom halva passet övade de tillsmammans med de större barnen på redskapsbanan vi ska ha på uppvisningen. Jag tycker det är otroligt skönt att gympan snart är slut så man kan koppla av på söndagsförmiddagarna i fortsättningen men å andra sidan älskar Maximilian gympan och han får springa av sig så lite tråkigt är det med att gympan kommer vara slut snart. Och oj vad Maximilian kommer sakna gympan. Får hoppas vi går på det i höst igen.

Efter gympan ahr vi bara tagit det lugnt och vilat lite. Det har varit fotboll och jag gick och la mig med Vilmer och sov istället. Danne är på besök och stannar hos oss ikväll.

Det blir en lugn kväll och snart ska vi börja på middagen. Vi lämnar sen denna veckan bakom oss och börjar på en ny!

Av Debora Persson - 21 april 2012 22:01

I morse blev det tidigt, jag hade som vanligt hoppats på att få sova 10 minuter längre än vad jag gjorde. Pojkarna är rätt bra på att vakna vid samma tid ungefär. Antingen vaknar Maximilian till och ropar på oss och då vaknar lillebror till eller så vaknar lillebror och skriker och samtidigt väcker han då Maximilian. Så var det idag. Algot sov lite längre men det gick såklart inte sova så jättelänge till för hans del heller. Maximilian var glad att morbror Algot var kvar när han vaknade i morse. Maximilian gillar verkligen Algot och ibland verkar det som om det är hans idol. Mellan Algot och Alexander är det 9 år. Alexander har länge varit Algots idol och Alexander har väl fått stå ut lite med att lillebrorsan, 9 år yngre alltid vill vara med och leka. Mellan Maximilian och Algot är det 9 år så nu får Algot veta hur det känns ;) Maximilian är iallafall jätteglad att Algot vill leka med honom och han delar gärna med sig med massor av kramar och pussar till Algot! ♥ Dessutom är ju Algot gudfar till Maximilian så oavsett så får hanstå ut med honom nu ;)

Egentligen skulle vi varit ute på lekplatsen idag men vi hann inte riktigt med det. När vi var klara med allt begav vi oss iväg för att lämna Algot hemma hos mamma och sen skulle vi bege oss iväg till pappa och Suss i husvagnen. Maximilian somnade i bilen så när han vaknade hos pappa var han lagom förvirrad. Han blev ledsen och trodde Algot satt kvar i bilen. Det tog lång tid innan han llugnat ner sig riktigt. När han hunnit lugna ner sig hjälpte han morfar att fixa ute i förtältet med allt som skulle byggas upp mm. Det tyckte han var roligt iallafall! :)

Vilmerherren anpassade sig rätt bra och lugn var han med. Nöjd. Sist pappa och Suss träffade lillebror så hade han jätteont i magen och skrek hela tiden så de tyckte ju det var roligt att träffa en nöjd och glad kille nu! :)

 


Att hjälpa morfar få ihop grejjer i förtältet var roligt! Synd att morfar inte hade en hammare bara, för Maximilian ville hammra och spika.

     

Lilla Vilmer hann med en powernap hos morfar i husvagnen!

 

Efter ett par timmar så var det dags att bege sig iväg på nästa besök. När vi kom till bilen sprang Maximilian fram till bilen, knackade på rutan och ropade efter Algot. Han trodde Algot fortfarande satt i bilen, stackarn. Ingen Algot i bilen, men nu skulle vi åka till Algot iallafall. Det är nämligen så att min käre storebror är nere på besök!!

Karln bor ju 120 mil ifrån oss så vi träffas ju definitivt inte ofta! Vi var såklart tvugna att träffa David. Vi har ju inte träffats sen nyår 2010 och då blev det bara en snabbträff innan han och tjejen skulle bege sig hemåt igen. Idag blev det bara en snabbträff med men vi hann träffas iallafall.

David fick träffa Vilmer för första gången och Maximilian har ju växt hur mycket som helt sen de träffades sist! ♥

   

Maximilian tyckte morbror David var en rolig prick!

Synd att de inte träffas ofta!     

   

   

   

Vilmer myser hos mormor en stund. ♥

    

Min duktiga älskling som ÄLSKAR att pussla satte sig med Bamsepusslet och fixade det galant på egen hand flera gånger. ♥

    

David och Maximilian. Maximilian leker med Pippigubbarna.

   

Algot och Maximilian

 

Algot som har sytt tavlan. Vet inte om han blev mutad när han gjorde den eller om han är seriös?

;)

 

Min karl.

 

Som vanligt...

 

              Maximilian tittar ut på hästarna                    Klappa kissemissen                                 

                       

Jag, mamma, Algot och Vilmer ♥

 

Det var så roligt att träffa David igen! Vi hoppas han och Viktoria kommer ner i början av juni på Vilmers dop. Han visste inte om de kunde komma men vi hoppas ändå såklart. Mest glad är jag för att pojkarna fick träffa sin morbror iallafall! ♥♥

Av Debora Persson - 20 april 2012 21:46

Idag har jag inte hunnit uppdatera alls. Dagen startade med att vi vaknade till ösregn. Jag gillar regn, det är mysig så länge man håller sig inomhus ;)

Framåt dagen slutade det att regna och vi begav oss iväg till affären för lite veckohandling.

Det blev sen en powernap för oss alla. Vilmer var skrikig så jag gick och la mig i sängen med honom och somnade såklart själv. Senaste tiden har jag varit trött dygnet runt så det är gaaalet. Maximilian somnade i sin sittpuff i sängen och den ende som höll sig vaken var karln men tydligen somnade han 2 minuter innan det ringde på dörren så han fick inte många minuters sömn. Lillasyster Karin och lillebror Algot kom då vid 15.30 ungefär.

Vid 18.30 gjorde vi egen pizza här hemma. SÅ gott blev det! Efter maten så gick Algot och Maximilian ut till lekplatsen en liten sväng. Ananas och lite chips har vi sen festat loss på och sen försvann Maximilian. Jag hittade honom nerbäddad i sin säng och frågade honom vad han gjorde "sover" fick jag till svar..

Hur ofta händer det liksom? Han går aldrig och lägger sig frivilligt annars så trött lär han definitivt ha varit!

  

           

Av Debora Persson - 19 april 2012 19:35

Just nu är det hockey som gäller här hemma. Jag är för trött för att ens lägga energi på att klaga på att det är alldeles för mycket sport nu för tiden. Idag har vi haft fullt upp. Maximilian har varit på dagis och under tiden var vi inne i stan en snabb vända för att uträtta lite ärenden. När Maximilian kom hem från dagis åt vi lite mellanmål innan vi begav oss iväg igen. Nu in till stan och biblioteket. Mannen släppte av oss för han var tvungen att åka och hämta en släkting som var dålig och behävde komma till sjukhuset. Inne på bibblan var en pysseldag för barn mellan 2-5 år, fika, goodibags och tävlingar så tänkte att det skulle vara roligt för Maximilian. Mycket pyssel blev det inte då han tyckte det var roligare att klippa i pappret och inget annat. Han fikade lite och sen lekte han och alla andra bernen i båten och så blev det väl en å annan bok läst med innan mannen hämtade oss. Det var verkligen K A O S. Massor av barn och alla barnen skrek, det var varmt och barnen bara sprang överallt så jag ringde karln så han fick komma och hämta oss så vi fick följa med till sjukhuset och vänta i väntrummet. Maximilian som eventuellt hade ätit ett kex  för mycket hade mer energi än han borde ha så han var som en speedad iller i väntrummet. Som tur var så var det bara vi i rummet så det gjorde inte så mycket.

Nu är vi hemma och har ätit lite frukt. Jag är så trött att jag egentligen hadekunnat somna nu direkt.

Vi längtar istället till i morgon då lillebror Algot kommer och hälsar på oss och sover över här till på lördag.  

Av Debora Persson - 18 april 2012 13:01

100 dagar älskling. 100 dagar.


 


Idag är lillebrodern i familjen 100 dagar gammal.

100 dagar känna som en evighet, att vi haft honom så länge hos oss och samtidigt så känns 100 dagar som ingenting. Det är ju bara dryga 3 månader lite plus.

Men ikväll är det 100 dagar sedan vår lilla prins föddes.

Älskade onge. ♥♥

     

Vi älskar dig ♥

Av Debora Persson - 18 april 2012 08:39

Efter besöket i djurparken i måndags så blev det hem en liten runda innan det var dags för ett besök på bvc för Vilmmers del. Idag var det även vaccination som gällde. Det gällde de där vanliga man tar vid tre månaders ålder, stelkramp, drifteri, kikhosta, HIB, polio och pneumokocker. Två sprutor blev det. En i varje ben.

Men först var det mätning och vägning som gällde. Han växer så det knakar min lilla älskling!

    

Efter vägningen och mätningen var det dags för det som gör så ont. Både på Vilmer och i mammahjärtat. Två sprutor, en i varje ben blev det och Vilmer tyckte inte alls det var roligt. Han blev så ledsen lilla gubben! Som tur var så gick det ändå över ganska fort.

Vi pratade och vi fick nya tider. Nästa gång är det läkarundersökning som gäller igen.

   

Av Debora Persson - 17 april 2012 22:35

Igår, måndag vaknade vi iallafall upp med solsken och perfekt väder!

 Solen sken och alla var på perfekt humör.

  

Vi hade bestämt träff med barnens faster Carina vid 11. Vi skulle bort till den lilla djurparken de har här borta.


Innan vi begav oss iväg så var det morgonmys för bröderna medans vi gjorde oss i ordning.

Maximilian är så mån om sin lillebror! Hjälper honom hela tiden! Ska bli kul sen när Vilmer blir äldre vad som händer då. Om de är lika bra kompisar då med. :)



                           


Det var väl inte så jättemycket djur på plats nu, men kommer kanske framåt när det blir ännu varmare?

Nu var det åsnor (dom gillade inte Maximilian, de lät så fruktansvärt när de "gnäggade" så dom var inte roliga..), det var lamor, massor olika höns och tuppar samt getter.

Roligast var ju hönsen tyckte Maximilian. Han härmade dom och matade dom med mariekex som han fick av personalen. Där var oxå en båt med vatten i som han tyckte var rolig att plaska i, och han var galet sugen på att hoppa i och bada själv. "BADA!" sa han flera gånger men fick hålla sig. ♥

Vilmer låg största delen och sov i vagnen under tiden. Det var väl sista stunden som han vaknade och ville vara med istället för att ligga och ha tråkigt i vagnen!

Av Debora Persson - 17 april 2012 22:04



I morse var det massor med snö ute och det var inte alls kul. 

Vi funderade tillochmed på att hålla Maximilian hemma från dagis bara för att slippa gå ut i skitvädret men beslutade oss ändå för att köra honom till dagis. Han ville ju dit och leka! Efter vi lämnat honom så åkte vi och handlade. Blev även en runda inom Mekonomen med så jag kunde köpa en ny skylt till övningskörninngen. Den vi har sen innan fäster inte magneten på så fick köpa en med sugpropp. Nu jävlar ska jag börja köra på riktigt!


När vi kom hem igen kom våren. Snön försvann och det fanns inget spår från den. Som om det inte hade kommit någon snö.

Lustigt väder vi har!

Annars har det varit lugnt här hemma. Dagen blev ändå inte som planerat så den har väl varit sisådär.

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards