♥Så Älskade Från Första Stund♥

Alla inlägg under november 2012

Av Debora Persson - 5 november 2012 07:11

God morgon! Idag är vi uppe med tuppen! Maximilian somnade vid 19 igår så visste att han skulle vakna tidigt idag. Han var en ett barn på julafton som väntar på jultomten i morse. Fast han väntade på sin pappa och mötte upp honom i dörren när han kom hem från jobbet. ♥

Jag och Vilmer vaknade strax därpå och så var dagen igång. Jag är dundertrött egentligen men barnen är glada och då är jag med glad. Och i morgon vid denna tiden är vi på väg upp till Ullared så det är ju bara att vänja sig. :)

Idag är det iallafall måndag och helgen är över. Mannen ska bara sova till 10:30 idag så det är rätt skönt det med!

 


Av Debora Persson - 4 november 2012 20:30

Jag vet att det är fullt normalt att en treåring kan prata men jag blir ofta väldigt imponerad av Maximilian och det han har att säga.

Jag måste påminna mig själv att han faktiskt är tre år, men det känns som om det inte alls var längesen han var pytteliten och knappt kunde säga "mamma" och "pappa".Nu pratar han i meningar hela tiden- och har givetvis gjort länge men det jag vill komma till är att det är så jäkla häftigt att höra hur han pratar och att han lär sig nya ord och meningar hela tiden. Och alla tokiga, roliga och nasiga ord som ploppar ur hans mun i tid och otid.


Han har börjat med det att om han ber mig om något och jag säger nej så går han istället till sin pappa och ber om det och hoppas på att det funkar där istället. Likadant att han går till mig om pappa säger nej.


Häromdagen ropade han på mig från sitt rum så jag går in till honom och frågar vad det är, då svarar han " Mamma, du är dumheter!"... Oftast säger han att man är dumheter om han inte får som han vill.


När vi är i affären och han sitter i kunvagnen och inte vill sitta där (han måste, han rymmer direkt annars) så kan han vråla "Släpp ut mig! Jag sitter fast i fängelsehålan!" (för mycket barnprogram kanske??)

 

Han härmar alltid ord och fraser han hör på tv, radio eller om någon säger något- särskillt grejer han inte borde hört som när pappan svär över att domaren gör fel i fotbollen eller nått sånt..

Att man däremot får höra "mamma, jag älskar dig!" flera gånger om dagen är helt underbart! ♥ Såklart berättar han för pappa och lillebror att han älskar dom med hela tiden.♥♥

 

Av Debora Persson - 4 november 2012 18:19

Söndagkväll och helgen är snart över, vilket jag är glad över eftersom vi knappt sett pappan i huset denna helgen. Att jobba 18-06 helg är väl inte det roligaste. Och den lilla vakna tid karln har haft har det varit viktig fotboll att följa..

Men vad jag har hört är detta sista natthelg för den här gången och sen är det dagpass som gäller när han jobbar helg. Men nattpass blir det om veckorna. I vilket fall så är det helgerna som är tråkigast.



Nu ska jag passa på att pussa på mina små barn. Maximilian är dundertrött och somnar vilken minut som helst.

Av Debora Persson - 4 november 2012 08:00

Idag när mannen kom hem från jobbet 06:30 bad han mig stiga upp. Vi hade nämligen två stycken vakna små herrar som inte tänkte sova längre. Fy, så trött jag var men det var bara till att bita ihop och stiga upp. Nu ska jag fortsätta mysa med mina små prinsar och hoppas på att helgen kan vara över så snabbt som möjligt. ♥



 

Av Debora Persson - 3 november 2012 22:00

Idag är vår lilla älskling 300 dagar.

9 månader, 3 veckor och 5 dagar gammal.

Plus 2 timmar och 23 minuter om vi ska vara noga och räkna från just nu :)

Stora killen nu. Snart 10 månader och det närmar sig en 1-årsdag.

(Åååångest, varför går tiden så fort???)

 

 

 

Av Debora Persson - 3 november 2012 16:30

Idag är en riktig slödag och vi hade ingenting planerat egentligen. Vädret är trist och vid 14 skulle mannen glo på fotboll så hans eftermiddag var väl räddad min inte min. Jag och Maximilian bestämde oss istället för att åka bort till

Blekinges Exotiska Värld borta vid Kreativum så fick mannen vara hemma med Vilmer under tiden och glo på fotboll.

Alla barn under 4 år går in gratis så det var ju bra. Vuxen kostar 75 kronor. Stället är ganska litet men precis lagom för barn i Maximilians ålder som inte har tålamod att gå för länge. Mot slutet sprang Maximilian mest runt och tramsade  när han hade sett alla djuren.

Favoriterna var helt klart surikaterna och den stora sköldpaddan. Även aporna som hoppade runt lösa var väldigt roliga.

Annars hade de krokodil, ormar, sköldpaddor, ödlor, fiskar och massor andra djur. Maximilian var nöjd med besöket iallafall. Han passade sålöart att handla i shoppen de har med innan han tänkte gå hem. En dryga timme räckte gott och väl med att gå där inne.


Spännande ställe vi hamnade på.

Han var dock lite besviken att de inte hade elefanter och noshörningar...


  Maximilian tar sig ett snack med en av aporna..

Ormar och fiskar...

     

Ormar och stora ödlor

   

Busiga apor!

 

Surikaterna och jättesköldpaddan

   


               




             



Av Debora Persson - 2 november 2012 08:26

God morgon fredag!

 

Igår hade jag så svårt att komma till ro efter jag lagt mig så var vaken när mannen kom hem från fotbollen och var vaken till efter 02. Man får mest bara panik när klockan tickar på och man inte kan sova eftersom man vet att man har morgonpigga barn! :)

Men nu är vi uppe och ska ha i oss frukost. Mannens enda lediga dag denna veckan. Har ingenting planerat förutom att vi ska tvätta och så kommer det en och ska köpa den svarta bokhyllan som vi säljer. Eftersom vi ska ha röda väggar i vardagsrummet så kan vi inte ha så mörka möbler så vi ska köpa vita möbler istället så det inte blir så mörkt här inne.



    


Av Debora Persson - 1 november 2012 21:11

Idag hade vi besök av Ida, Fia och deras små pojkar här hemma. Vi fikade, busade och snackade en massa. Och när man har småbarn så blir det mycket barn och bebisprat. Och ju mer man snackar om det desto mer bebissjuk blir man! Jösses ja, bebissjuk har man visserligen varit sen Vilmer föddes, men ju äldre han blir desto mer bebissjuk blir man såklart. Men ni kan vara lugna, Vilmerboo ska iallafall hinna bli 2 år innan nästa får komma ;)

Men men, det var inte det jag skulle skriva om nu utan vad vi gjort idag. Barnen har busat massor idag och tillslut var alla 4 barnen dödströtta, även vi mammor skulle jag gissa.

Jag är iallafall trött nu och ska väl om en stund gå och lägga mig. Pojkarna sover. Maximilian var totalt övertrött sista stunden här innan och då blev det mest bara trams här hemma.

Tack tjejer för en trevlig dag/kväll! ♥

Barnen har även dom haft kalaskul! ♥


 

Debbie


Debbie, 26 år.
Mamma till
3 prinsar.

♥♥♥
Maximilian -09
Vilmer -12
Ellion -13
♥♥♥

Mitt Liv.

♥ Familjen ♥

Tidigare år

Tidigare skrivet

Invisible Friend

 

Ställ din fråga till mig!

Gravidbloggar

Länkar

Letar du efter något speciellt?

Följ bloggen!

bloglovin Mamma till Maximilian 20090923

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards